Actualitate

Titus Corlățean, atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis: „Se cațără pe cadavre pentru a câștiga politic!“

Publicat: 18 nov. 2020
Senatorul PSD Titus Corlățean
Senatorul PSD Titus Corlățean

Senatorul PSD, Titus Corlăţean, a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că face orice pentru a avea câștig politic. Titus Corlățean s-a declarat deranjat de faptul că președintele Klaus Iohannis a afirmat marți, 17 noiembrie, că PSD este vinovatul moral în cazul tragediei de la Piatra Neamţ.

„Dacă domnul Werner Iohannis ar fi fost preşedinte şi nu este preşedinte, ar fi trebuit să facă două lucruri în seara asta. În primul rând, să folosească aceeaşi unitate de măsură ca în cazul Colectiv pentru raţiunile care au fost menţionate acum, şi respectiv să ceară demisia primului-ministrul Orban, a ministrului Sănătăţii, Tătaru, şi a Guvernului PNL“, a declarat Titus Corlățean.

Ttitus Corlățean: „Ar fi trebuit să decreteze doliu naţional!“

Senatorul social democrat susține că președintele ar fi trebuit să decreteze doliu naţional.

„Este un şoc pentru întreaga societate această dramă teribilă. La Colectiv, din respect şi decenţă, din respect penru drama familiilor şi ce s-a întâmplat, eu am comentat foarte puţin, dar am avut atunci senzaţia că această persoană pe care aţi prezentat-o mai devreme la televizor cu mască, se caţără pe cadavre pentru a câştiga politic. Astăzi, mi-a confirmat că exact acest lucru face (…) Ministrul şi Guvernul au blocat, pentru că era un proiect, cică pesedist.

Nu avea nicio treabă cu pesedismul, avea treabă cu oamenii. A refuzat să aloce detaşarea de medici acolo. Acest spital care a fost supraîncărcat la Piatra Neamţ, cu instalaţia de oxigen care a mers zi şi noapte. Ea nu a fost proiectată la începutul anilor ’70 când a apărut spitalul pentru a funcţiona zi şi noapte. Aceşti oameni ar fi putut fi deplasaţi la Leţcani unde, atenţie, numărul de paturi este undeva la 256, din care ATI sunt vreo 103 şi spitalul gol în această perioadă“, a precizat Tituts Corlățean.

„Iohannis este direct şi personal responsabil pentru această tragedie!“

Parlamentarul social democrat este de părere că președintele a mințit, fiind responsabil pentru tragedia de la Piatra Neamț, împreună cu Guvernul PNL.

„Domnul Iohannis a minţit încă o dată şi a manipulat. Este direct şi personal responsabil pentru această tragedie, împreună cu Guvernul PNL, pentru că au blocat deliberat posibilitatea de a salva vieţi. Acest personaj este preşedintele României de şase ani. De şase ani are puterea şi are pârghiile de putere, are Serviciile de Informaţii, are şefii de Parchete care îl ascultă foarte bine. În şase ani ne-a spus de România educată, de România lucrului bine făcut, ne-a tot povestit de modul care trebuie să reformeze sistemul de sănătate de la bază. N-a făcut nimic. Lucrul pervers pe care l-a făcut în seara asta şi nu e prima dată când foloseşte această modalitate e următoarea.

Spune că nu intenţionează să intre în anchetă, anchetatorii să îşi facă treaba, dar după aia a început să spună cine e vinovatul moral, cine este vinovatul, pesedişti, autorităţi locale. Scuzaţi-mă, când indici autorităţile locale ca fiind vinovate, ai dat instrucţiuni procurorilor ce să facă. Este exact aceeaşi tipologie ca în cazul Astrid Fodor la Sibiu, când doamna primar de acolo a fost declarată invalidată ca primar, pentru că ANI i-a spus că este incompatibilă, şi atunci au însecenat un dialog între primari şi domnul Iohannis a spus, am încredere că justiţia va face ce trebuie”, a mai spus Titus Corlăţean.

Comentarii
  • Dacă nu erați slabi și șantajabili, dacă aveați alt șef și lăsați cloaca de interese meschine, va era ușor să-l dați afară pe acest individ mediocru, intolerant, cu mintea înțepenita!!Acum eprea tirziu! Am pierdut independenta deciziei pe mina unei „clase politice” veroase și nevolnice!! Suflete de sluga, priviți la comportamentul altora din CE!! Ginditi, dacă aveți cap, și scăpați de postul de servitor obedient ÎN CE, de care sunteți foarte mindri!! Nu mai vindeți tara pe nimic!! Mai importanta decit „ideologia” stingă-dreapta, este pozitionarea național sau anti național!!

Adauga un comentariu