Stiri medicale

În Tokyo, au fost instalate primele toalete publice complet transparente. Cum funcționează și de ce sunt oamenii încântați de ele

Publicat: 20 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
În Tokyo au fost instalate primele toalete publice complet transparente. Cum funcționează și de ce sunt oamenii încântați de ele
Toalete publice complet transparente

Toalete publice complet transparente! Aceasta este caracteristica de design din spatele mai multor toalete care s-au deschis recent în parcurile publice din Tokyo.

Toaletele transparente, create de arhitectul câștigător al premiului Pritzker Shigeru Ban și de alți designeri de vârf, sunt realizate din sticlă inteligentă colorată care devine opacă atunci când sunt ocupate.

Facilitățile s-au deschis în această lună în cinci locații din cartierul Shibuya din Capitală, în cadrul Proiectului Toaletă Tokyo, organizat de Fundația nonprofit Nippon.

Toalete publice complet transparente

Fundația sustine că există importante considerente practice în spatele toaletelor neobișnuite, pe care le aseamăna cu o „piesă curioasă de echipament de joacă”. „Există două probleme cu toaletele publice, în special cele situate în parcuri”, a spus acesta, potrivit theguardian.com. „Primul este dacă este curata în interior, iar al doilea este că nu se vede daa cineva se afla în interior.”

Folosind o tehnologie nouă, fundația sustine că pereții exteriori din sticlă se vor opaca după ce ușa este blocată, permițând insa utilizatorilor potențiali să vada starea interiorului înainte de a intra.

„Noaptea lumineaza parcurile ca un felinar frumos”, a adăugat acesta depre WC-urile hi-tech din Japonia.

Proiectul intenționează să instaleze toaletele în 17 locații din Shibuya până în primăvara anului viitor.

Adauga un comentariu