Eveniment-Social

Toamna filatelică ieșeană la Poșta Română din Iași. Expoziție derulată alături de Consiliul Județean

Publicat: 04 sept. 2021
Persoane aflate în fața sediului Poștei Române din strada Cuza- Vodă, municipiul Iași
La Poșta Română din Iași se va derula un proiect în parteneriat cu cei de la Consiliul Județean Iași privind o serie de expoziții filatelice. Evenimentul va avea loc în luna octombrie 2021

În această perioadă, la Poșta Română din Iași are loc un eveniment dedicat toamnei filatelice. Proiectul este derulat în colaborare cu cei de la Consiliul Județean Iași și cuprinde o serie de expoziții ce țin de prezentarea unor monumente emblematice din județ

Asociația „Centrul Regional de Integrare Socială Nord- Est” a început implementarea a două proiecte finanțate de Consiliul Județean Iași. Recent, la sediul Asociației, situat la „Casa Orest Tafrali”, din municipiul Iași, a avut loc o conferință de deschidere a celor două proiecte pe care le va derula organizația în parteneriat cu Consiliul Județean Iași. Este vorba de „Toamna filatelică ieșeană – Editia a VII – Palatele Iașului” și „Deschidem poarta facultății tale –Editia a V a”. La conferință au participat reprezentanții Asociației, ai Romfilatelia, ai Asociației Filatelice Moldova Iași. Poșta Română a implementat și alte proiecte în Iași.

Toamna Filatelică la Poșta Română din Iași

Editia din acest an a Proiectului „Toamna filatelică ieșeană – Editia a VII” se va desfășura sub egida „Palatele Iașului” și este inspirată de noua emisiune Romfilatelia de mărci poștale dedicată valorosului patrimoniu arhitectural al orașului și județului Iași. Proiectul poată denumirea de „Palatele Iașului”. Cele 4 timbre ale emisiunii ilustrează patru monumente arhitecturale: Palatul Roznovanu din Iași, Palatul Cuza din Ruginoasa, Palatul Sturdza de la Miclăușeni și Palatul Culturii din Iași.

„În elaborarea acestei emisiuni, Romfilatelia a obținut sprijin documentar de la Primăria municipiului Iași, Muzeul de Istorie al Moldovei din cadrul Complexului Național Muzeal «Moldova» Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Astfel, a fost realizată o emisiune de mare valoare, dedicată în întregime județului Iași”, au arătat reprezentanții Asociației.

Totodată, aceștia au mai menționat și că aducerea acestei emisiuni la cunoștința publicului va dezvolta sinergiile între domeniul cultural și alte domenii ale vieții publice ieșene. În plus, prin acest proiect, se ajunge și la promovarea patrimoniului cultural local și a valorilor culturale tradiționale.
Evenimentul va avea loc în acest an în zilele de sâmbătă, 9 octombrie 2021 (începând cu ora 10:00) și duminică, 10 octombrie 2021 (între orele 10:00- 18:00), în incinta Poștei Române din Iași, din strada Cuza- Vodă.

Expoziții inedite la Poșta Română din Iași

Ziua de 9 octombrie coincide cu Ziua Mondială a Poștei. În cadrul proiectului va fi lansată o mapă omagială unicat, conținâd o maximă, timbrat cu timbrul de colecție, o carte poștală dedicată și un plic personalizat. Se va difuza și filmul „Istoria timbrului românesc” și se vor prezenta fotografii de la primele 6 ediții ale manifestarii. La eveniment sunt așteptați să participe filateliști din întreaga țară, public amator din Iași, 200 copii de vârstă școlară, însoțiți de părinți și cadre didactice. În ultimii ani, Poșta ieșeană a implementat și alte proiecte la nivelul de județ.

Proiect pentru elevii din Pașcani și Hârlău

Cel de-al doilea proiect implementat de asociație este „Deschidem poarta facultății tale –Editia a V a”. Proiectul are drept scop creșterea atractivității învățământului superior pentru elevii din clasele terminale ale liceelor din Pașcani și Hârlău. Va fi organizată o amplă campanie de informare în licee privind universitățile municipiului Iași, constând în câte o sesiune de informare în fiecare liceu pentru elevii claselor a XII-a.

„La finalul expunerii, elevii vor primi un ghid complet al instituțiilor de învățământ superior acreditate din municipiul Iași. Vor fi organizate excursii ale elevilor din aceste localități la Iași, se va face turul universităților din Iași, cu prezentarea, de către un ghid specializat, a ofertelor de educație și instruire din marile universități. Acest lucru îi vor determina să reflecteze asupra oportunităților de dezvoltare a carierei, importanței pregătirii universitare în formarea profesională și le va maximiza șansele de succes pe piața muncii”, au mai transmis cei de la Asociația „Centrul Regional de Integrare Socială Nord- Est”.

Adauga un comentariu