Sport

Topul celor mai loiali fotbaliști din primele cinci campionate ale Europei! Un român pe listă, alături de liderul Leo Messi

Publicat: 27 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Topul celor mai loiali fotbaliști din primele cinci campionate ale Europei Un român pe listă alături de liderul Leo Messi
Ștefan Radu

Jucători ca Francesco Totti, Paolo Maldini sau Ryan Giggs, care și-au dedicat întreaga carieră unui singur club, sunt pe cale de dispariție. Leo Messi și Sergio Busquets sunt singurii din top 10 cei mai loiali fotbaliști aflați în activitate, care au evoluat pentru o singură echipă.

Jucătorul turc Said Altinordu deține recordul pentru cei mai mulți ani petrecuți la o singură echipă. Toată cariera sa, între 1929 și 1956, fostul internațional din Turcia a evoluat sub culorile formației Altinordu SK. Este urmat de Totti (25 de ani petrecuți la Roma), Maldini (25 de ani în tricoul lui AC Milan) și Giggs (24 de ani pe Old Trafford).
Leo Messi conduce topul celor mai loiali jucători aflați în activitate, cu 16 ani, 9 luni și 23 de zile petrecuți în tricoul Barcelonei. Argentinianul este la egalitate cu Mark Noble, legenda lui West Ham, însă englezul a mai fost împrumutat și la alte formații în această perioadă. Sergio Alvarez, portarul celor de la Celta, încheie podiumul acestui clasament inedit, cu 16 ani, 3 luni și 24 de zile de contract cu gruprea din Vigo.

Oier (Osasuna) – 15 ani, 3 luni și 24 de zile, Moulin (Saint-Etienne) – 15 ani, 3 luni și 24 de zile, Magnanelli (Sassuolo) – 15 ani, 3 luni și 24 de zile, Chiellini (Juventus) – 15 ani, 3 luni și 24 de zile, Ramos (Real Madrid) – 15 ani, o lună și 24 de zile, Marcelo (Real Madrid) – 13 ani, 9 luni și 23 de zile și Busquets (Barcelona) – 13 ani, 3 luni și 24 de zile, încheie top 10.

Ștefan Radu, singurul român din clasamentul celor mai loiali fotbaliști aflați în activitate

Ștefan Radu (34 de ani) a fost transferat definitiv de Lazio pe 1 iulie 2008 de la Dinamo, în schimbul a 3,85 milioane de euro, după ce a fost împrumutat în prealabil pe Olimpico, pe 1 ianuarie 2008, pentru 900 de mii de euro. Fundașul român împarte locul 14 cu jucători precum Pique și Muller, transferați sau promovați la prima echipă în aceeași zi cu el, acum 12 ani, 3 luni și 24 de zile.
Schmelzer (Borussia Dortmund), Rose (Tottenham), Gaspar (Villarreal), Pique (Barcelona), Torres (Osasuna), Koke (Atletico Madrid), Lopes (Lyon), Radu (Lazio), Muller (Bayern Munchen) și Muniain (Athletic Bilbao) sunt următorii 10 fotbaliști din ineditul top realizat de transfermarkt.
Serie A este campionatul de top unde România are cei mai mulți reprezentați, șapte, odată cu transferurile prinse în ultima perioadă de mercato de Ciprian Tătărușanu, Răzvan Marin, Valentin Mihăilă și Denis Drăguș.

Salariile fotbaliștilor români din Serie A

Dintre cei șapte fotbaliști români din Serie A, Ștefan Radu, piesă de bază în angrenajul defensiv al lui Lazio, este, conform datelor publicate de Gazzetta dello Sport, cel mai bine plătit, cu 1.400.000 de euro stagional, cu 200.000 de euro mai mult decât are Ciprian Tătărușanu la AC Milan.
Într-un clasament al celor mai bine plătiți fotbaliști români din Serie A, locul trei îi aparține lui Ionuț Radu, rezerva lui Samir Handanovic la Inter, cu 1.000.000 de euro pe sezon.

Același salariu îl are și Răzvan Marin, împrumutat cu obligație de cumpărare de Cagliari în această vară, în timp ce Vlad Chiricheș primește 800.000 de euro pe an la Sassuolo.
Valentin Mihăilă a făcut un salt important profesional în această vară, trecând de la Craiova și Parma, ceea ce i-a garantat și o creștere a salariului. În Serie A, mijlocașul de bandă încasează 450.000 de euro, cu 300.000 de euro mai mult decât Denis Drăguș, ajuns la Crotone, sub formă de împrumut, de la Standard Liege

Adauga un comentariu