Pe cât de spectaculos e acest tort, pe atât de uşor se prepară. Dacă vrei un desert altfel pentru masa pascală, ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a-l prepara.
Ingrediente pentru umplutură:
500 g cremă de brânză
250 g mascarpone
100 g iaurt grecesc
200 g zahăr pudră
1 plic gelatină
esenţă de vanilie
75 g afine
Pentru decor:
200 g biscuiţi cu cacao
Mod de preparare:
Mixezi crema de brânză cu mascarpone şi cu zahărul pudră, apoi adaugi iaurtul grecesc şi esenţă de vanilie, după gust. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o adaugi în cremă, apoi omogenizezi. La final, pui afinele spălate şi scurse. Dacă foloseşti afine mari, cum sunt cele de cultură, ai grijă să le mărunţeşti înainte.
2 Pui într-un bol folie alimentară, având grijă să laşi marginile lungi. Torni compoziţia, o nivelezi şi aşezi deasupra marginile foliei. Dai vasul la rece cel puţin două ore sau peste noapte.
Separat, macini biscuiţii în blender. Scoţi tortul de la frigider, îl răstorni pe un platou şi îndepărtezi folia. La final, presari biscuiţii zdrobiţi, până acoperi tortul uniform.