Eveniment-Social

Tradiție și inovație în arta gastronomică, la Universitatea de Agronomie Iași

Publicat: 06 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tradiție și inovație în arta gastronomică la Universitatea de Agronomie Iași

Pasionații de artă culinară, studenți și elevi deopotrivă, își pot demonstra talentul. E vorba despre concursul național studențesc „Tradiție și inovație în arta gastronomică”. Evenimentul este organizat de Universitatea de Agronomie, în parteneriat cu Liga Studenților. Concursul va avea loc joi, 7 noiembrie 2019, în intervalul orar 8:00-13:00, la Restaurantul Ciric. La această ediție a concursului s-au înscris 45 de tineri. Ei sunt de la universități din Sibiu, Suceava și licee precum Liceul Tehnologic
din Hârlău, Liceul Tehnologic din Pașcani.

Vor pregăti preparate inovative și tradiționale

Nu lipsesc cei de la Colegiul de Agricultură și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”. Vor fi și de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” și Economic de Turism.

„În cadrul competiției vor fi mai multe etape, prima începând chiar cu alegerea materiilor prime necesare. Participanții înscriși în competiție vor avea de realizat preparate pentru cele două categorii ale concursului. Una este dedicată preparatelor inovative și cea a preparatelor tradiționale. Jurizarea va fi realizată de bucătari chefi, iar premiile, atât în bani, cât și în vouchere, sunt motivante”, a punctat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector la Agronomie.

Adauga un comentariu