Prima pagină » Local » Tradiționala coadă de mașini, de la Podu Iloaiei, s-a extins pe tot parcursul săptămânii. Dacă vinerea era infernal, șoferii își fac nervi zilnic acum – FOTO/VIDEO

Tradiționala coadă de mașini, de la Podu Iloaiei, s-a extins pe tot parcursul săptămânii. Dacă vinerea era infernal, șoferii își fac nervi zilnic acum – FOTO/VIDEO

15 mai 2024, 02:00, 16 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Coada de mașini, de la Podu Iloaiei, s-a extins și în cursul săptămânii. Variantele de ocolire sunt realizate doar pe hârtie

Dacă șoferii mergeau bară la bară la final de săptămână între Iași și Podu Iloaiei, preponderent vinerea, problemele din zonă s-au accentuat. Coada de kilometri pune nervii conducătorilor auto la încercare și în timpul săptămânii.

Tradiționala coadă de mașini, de la Podu Iloaiei, s-a extins pe tot parcursul săptămânii

Problemele privind circulația autoturismelor dintre Iași și Podu Iloaiei se accentuează de la o zi la alta, iar situația este cât se poate de gravă. Dacă până acum, în timpul săptămânii, conducătorii auto puteau circula mai lejer, în prezent sunt nevoiți să petreacă zeci de minute la volan, bară la bară. Ieri, 14 aprilie 2024, oricine a dorit să iasă din municipiu și să tranziteze segmentul de la Lețcani spre Podu Iloaiei a trebui să se înarmeze cu multă răbdare. Sute de autoturisme au stat bară la bară zeci de minute pentru a tranzita una dintre cele mai aglomerate zone din județ.

„N-am ce să spun. La noi e bătaie de joc oricum. Am 30 de minute de când stau în coadă, combustibil consumat și mulți nervi. Aici e problemă veche, dar cine să facă? Nu fac ăștia nimic. Vor să plătim taxe, impozite, să ne facem roviniete. Plătesc rovinietă ca să stau în coadă”, a spus unul dintre șoferii aflați în aglomerație.

Alții susțin faptul că au renunțat la varianta de ocolire a aglomerației, prin satul Holm, din cauza drumului impracticabil.

„Am ocolit o perioadă prin Holm, pe câmp, dar drumul este sub orice critică, își distrug mașina. Mai bine stau în trafic decât să plătesc reparații peste reparații. Aici, trebuie neapărat făcut ceva, varianta asta de ocolire, m-am plictisit eu de când ne tot mint că o fac”, a mai transmis un șofer din coloana de la Podu Iloaiei.

Coloana de kilometri dintre Iași și Podu Iloaiei le va pune nervii la încercare șoferilor mult timp. Varianta ocolitoare apare doar pe hârtie

De mai bine de trei ani de zile, autoritățile publice ieșene anunță rezolvarea problemei privind aglomerația de la Podu Iloaiei, însă nimic nu se întâmplă pe teren. Proiectul este doar pe hârtie, iar execuția lucrărilor este departe de a putea fi pusă în practică. Recent, în cadrul unei întâlniri, Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a transmis faptul că au fost stabiliți pașii necesari pentru ca realizarea variantei ocolire de la Podu Iloaiei să fie preluată de ADI Infrastructură. Astfel, se înțelege clar faptul că proiectul este departe de a fi pus în execuție.

Mai mult decât atât, secretarul de stat a ținut să specifice faptul că, în două luni de zile, studiul de fezabilitate va fi finalizat. Astfel, dacă totul ar merge conform planului și informațiilor transmise, după realizarea documentațiilor necesare va fi realizată licitația pentru execuția lucrărilor. Toate aceste lucruri necesită timp, iar în prezent nu există o dată concretă când șoferii nu vor mai fi nevoiți să stea ore în șir, bară la bară, în coada interminabilă de la Podu Iloaiei.

„I-am convocat pe reprezentanții DRDP Iași și pe reprezentanții firmei care realizează studiul de fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Podu Iloaiei. În prezent, mai sunt necesare trei avize, respectiv de la CFR, Apele Române și Mediu. În cel mult două luni, dacă punem presiune maximă pe proiectant, vom putea avea studiul de fezabilitate. În paralel, vor fi realizate documentele necesare pentru preluarea acestui proiect, prin protocol, de ADI Iași Infrastructură”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Coada de mașini, de la Podu Iloaiei, s-a extins și în cursul săptămânii. Șoferii sunt exasperați de orele petrecute în trafic, iar proiectul variantei de ocolire este doar pe hârtie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *