International

Tragedia de la spitalul din Piatra Neamț se repetă în India! Au murit cinci oameni, în urma unui incendiu la ATI

Publicat: 27 nov. 2020
paturi arse la ati
Spitalul este unul privat, situat în orașul Rajkot din vestul Indiei și trata pacienţi cu coronavirus.

Incendiu la secţia ATI a unui spital din India, în urma căruia au murit cel puțin 5 oameni și alţii au fost răniţi. Pacienții erau infectați cu coronavirus, iar unitatea medicală ar fi una privată, informează AFP. Tragedia pare trasă la indigo cu cea petrecută la Spitalul Județean Neamț, în urmă cu două săptămâni.

Potrivit sursei citate, focul ar fi pornit de la secţia de Terapie Intensivă în care erau internaţi 11 bolnavi cu Covid. Cinci dintre ei au murit şi alţii, aflați în alte saloane ale spitalului, au fost răniţi. Spitalul este unul privat, situat în orașul Rajkot din vestul Indiei și trata pacienţi cu coronavirus.

„A avut loc un dezastru aici. Un incendiu a provocat o explozie în Unitatea de Terapie Intensivă. În prezent încercăm să identificăm modul în care a început focul. În acel moment erau 11 pacienţi internaţi la ATI”, a declarat Tejash Karmata, unul dintre reprezentanții unității medicale.

Potrivit Times of India, focul ar fi fost stins în aproximativ jumătate de oră, iar ambulanțele au preluat pacienții pentru a le oferi îngrijiri medicale. Bolnavii care au decedat aveau vârste curpinse între 60 și 70 de ani.

Se crede că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit. Cauza focului este în acest moment investigată de anchetatori. Incendiul din India amintește de tragedia petrecută în urmă cu doar două săptămâni la secția de Terapie Intensivă de la Piatra Neamţ, în care au murit 10 pacienţi Covid. Cauza incendiului este încă investigată și în România.

Incendiul de la Piatra Neamț a izbucnit la sectia de Terapie Intensivă

La Terapia Intensiva din cadrul Spitalului Judetean Piatra Neamt a izbucnit un incendiu. La fata locului au intervenit echipaje de pompieri, salvari dupa ce s-a activat Codul Rosu de interventie. Rând pe rând, autoritățile locale și centrale și-au exprimat condoleanțele pentru victimele care au fost rănite în incendiu.

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat că toată lumea este vinovată pentru tragedia de la Piatra Neamț deoarece a acceptat ca în utimii 30 de ani sistemul medical să fie menținut într-o situație de criză.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare … cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Lețcani.

El a mai spus că se impune o reevaluare urgentă a întegului sistem medical românesc.

„Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluare de capacitate de tratament a unităților medicale, cooordonare de către minister a situației”, a precizat Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu