Prima pagină » Local » Tragedie după ora de sport de la o școală din comună Butea din judeţul Iași! O fetiţă de doar 11 ani a murit! Ce spune primarul – FOTO

Tragedie după ora de sport de la o școală din comună Butea din judeţul Iași! O fetiţă de doar 11 ani a murit! Ce spune primarul – FOTO

15 dec. 2021, 09:29,
BZI.ro, în Local

În cursul zilei de ieri, 14 decembrie 2021, în comuna Butea din judeţul Iași s-a produs o adevărată tragedie. O fetiţă în vârsta de doar 11 ani a murit după ora de sport din unitatea de învăţământ. Primarul comunei Butea susţine că fetiţa nu apărea ca având probleme de sănătate şi că, în urma discuţiilor se pare că tânăra nu depusese efort la ora de sport.

Pe de altă parte, reprezentanţii poliţiei au transmis faptul că fetiţa a leșinat şi că s-a declarat decesul. Oamenii legii au transmis faptul că în aceste momente s-a deschis un dosar penal şi aşteaptă rezultatele necropsiei.

O fetiţă în vârsta de doar 11 ani din comună Butea, judeţul Iași, a murit după ora de sport

Tragedia a avut loc pe data de 14 decembrie 2021, în localitatea Butea din judeţul Iași. Fetiţa a murit după ora de sport. Martorii susţin că fetiţei i s-a făcut rău şi a leşinat. Oamenii legii au explicat faptul că în acest caz a demarat o anchetă, iar trupul fetei a fost dus la IML pentru a fi efectuată necropsia şi a se stabili cu exactitate cauzele morţii:

„La data de 14 decembrie, am fost sesizați despre faptul că o minoră din comună Butea a leșinat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificată minoră, ulterior fiind constatat decesul acesteia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, ne-au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Echipajele SMURD Târgu Frumos și SAJ Pașcani s-au prezentat la fața locului dar nu au putut salva viața fetiței

Din punct de vedere al primului ajutor, la fața locului s-au prezentat două echipaje de la SMURD Târgu Frumos și de la SAJ Pașcani. Din păcate echipajele de prim ajutor nu au putut să salveze viața fetiței. În schimd, oficialii de la IȘJ Iași au explicat ce s-a întâmplat. În comunicarea trimisă, autorităţile au menţionat faptul că în jurul orei 15.00 s-a constatat decesul după ce în prealabil fetiței i s-a făcut rău şi s-a anunţat acest lucru prin numărul unic de urgență 112:

„Astăzi, la finalul programului școlar, unui copil, elev al Școlii Gimnaziale Butea, i s-a făcut rău, în vecinătatea unității de învățământ. Profesorii și conducerea școlii au sunat la 112 . În jurul orei 15.00, echipajul ambulanței care s-a deplasat la Butea a constatat decesul elevei.În acest moment, instituțiile abilitate analizează împrejurările în care s-a produs acest eveniment tragic. Inspectoratul Școlar Județean Iași transmite condoleanțe familiei pentru pierderea suferită” se arată într-un mesaj transmis de ISJ Iași.

Primarul comunei Butea susţine că fetița nu avea antecendente medicale şi că nu depusese efort la ora de sport

În schimb, într-o primă declaraţie, Anton ANTI, primarul comunei Butea a declarat faptul că fetița nu era cunoscută ca având antecedente medicale şi că nu depusese efort la ora de sport. Primarul a menţionat faptul că Primăria Butea va ajuta familia îndoliată:

Fata, probabil, avea nişte probleme de sănătate nedescoperite. A fost resuscitată peste o oră, insă din păcate nu s-a mai putut face nimic. Din câte am înţeles, ar fi decedat după ora de sport când se îndrepta spre casă. Din ce am discutat cu reprezentanţii şcolii, se pare că nu ar fi făcut niciun efort fizic la ora respectivă, deci nu putem vorbi despre o moarte cauzată de practicarea sportului la scoală. Aşteptăm rezultatele pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate în cursul zilei de ieri. Noi vom sprijini familia cu tot este nevoie. Este o tragedie în prag de sărbători. Condoleanţe părinţilor îndoliaţi. a transmis primarul Anton Anti, primarul comunei Butea din judeţul Iași.

În ultimul an pe raza județului Iași s-au mai produs tragedii în care au fost implicați copii. Vă aducem aminte faptul că in luna septembrie, pe raza comunei Șipote a fost găsită, fără suflare, o fetiță în vârsta de doar 4 luni. O tragedie s-a mai produs în județul Iași unde o fetiță a fost găsită fără suflare în cadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *