International

Tragedie în Vinerea Mare: 44 de morți și peste 150 de răniți la pelerinaj în Israel

Publicat: 30 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tragedie în Vinerea Mare 44 de morți și peste 150 de răniți la pelerinaj în Israel
Tragedie în Vinerea Mare în Israel, 44 de morți și peste 150 de răniți

Tragedie în Israel în timpul unui pelerinaj religios, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în Vinerea Mare. Ieri seară, 29 aprilie 2021, s-a anunţat în presa internaţională că pe lângă persoanele decedate alte sute de credincioşi au fost grav răniţi. Participanţii pelerinajului s-au călcat în picioare la propriu, la poalele Muntelui Meron pentru celebrarea Lag B’Omer.

„Un dezastru fără margini”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu imdiat după tragedie, adăugând că se roagă pentru victime.

150 de persoane rănite și 44 decedate în Israel. Ce ar fi produs acest dezastru

Din primele informaţii date de către autorităţi, arată că motivul principal a fost structura ridicată special pentru manifestarea religioasă, care a cedat sub greutatea mulţimii. Oamenii legii spun că accidentul s-a produs pe unul dintre culoarele înguste de acces. Totul ar fi pornit de la o persoană care s-a împiedicat, apoi zeci de persoane au fost trase după ea.

Din actualele informaţii au fost înregistrate 44 de persoane care şi-au pierdut viaţa la pelerinajul din Israel. La faţa locului au fost prezente zeci de ambulanțe pentru a vedea starea de sănătate a credincioşilor. În primă fază echipajele de salvare au spus că rănile au fost produse iniţial de către prăbuşirea unor gradene. Dar după mai multe investigaţii s-a comunicat că decesele s-au produs în urma unei busculade.

Lag Baomer este o sărbătoare ce marchează amintirea încheierii unei epidemii devastatoare în rândul elevilor unei şcoli talmudice din acea vreme.

Câte persoane trebuiau să fie la pelerinaj

În incinta mormântului special amenajat pentru manifestaţie, capacitatea maximă era de 10.000 de persoane care puteau fi prezente. Potrivit organizatorilor, la pelerinaj au venit peste 650 de autobuze pline de credincioşi din toate zonele ale ţării, ceea ce a însemnat un număr de cel puţin de 30.000 de persoane prezente la slujba religioasă. În timp ce presa locală au anunţat că au fost prezente în jur de 100.000 de persoane.

BBC, care citează Times of Israel, a scris că joi, 29 aprilie 2021, 100.000 de participanţi ar fi fost prezenţi la activitate, iar în decursul zilei de azi ar fi urmat să vină şi alte zeci de mii de pelerini. CNN, spune că la faţa locului erau prezenți între 50.000 şi 100.000 de credincioşi şi la faţa locului s-au deplasat zeci de ambulanțe după ce a avut loc tragedia.

În urmă cu două luni şi în Iaşi a avut loc o tragedie

PentruIaşi, anul 2021 nu a început tocmai bine, foarte multe accidente rutiere în care s-au înregistrat şi decese, au avut loc pe raza judeţului. Un prim eveniment tragic a fost înregistrat pe data de 8 ianuarie 2021, atunci când un şofer a murit, acesta a suferit un infarct în timp ce conducea. O altă tragedie care a îndoliat mai multe familii din judeţul Iaşi a avut loc în luna ianuarie 2021, atunci când o tânăra şoferiţa a ieşit de pe o stradă fără să se asigure, iar impactul cu TIR-ul a fost devastator iar 3 persoane din cele 5 aflate în maşină au murit.

Un alt eveniment tragic a avut loc în comuna Ciurbesti din judeţul Iaşi, unde doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa după ce au intrat într-un autoturism ce mergea regulamentar. Maşina cu care bărbatul a provocat accidentul a fost cumpărată în aceeaşi zi contra sumei de 1.700 de lei. Unul dintre ultimele accidente grave care au avut loc s-a produs pe 14 frebruarie 2021, atunci când conducătorul unei maşini marca BMW a trecut pe linia ferată fără să se asigure, iar maşina acestuia a fost zdrobită de către tren.

Adauga un comentariu