Local

Tragedie pe o șosea din Iași! Vărul fostului primar a murit pe loc! Șoferița a scăpat de temniță! – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Magistrații au dispus condamnarea unei tinere șoferițe, pentru ucidere din culpă. Anchetatorii au afirmat că tânăra l-a izbit cu mașina pe vărul fostului primar al comunei Dumești, din județul Iași. În urma loviturii, victima a decedat pe loc

O tânără studentă acuzată că a comis un accident rutier mortal a scăpat de pușcărie. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat-o ieri pe Simina Florina Lazăr la doi ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru ucidere din culpă. De asemenea, judecătorii au obligat-o pe studentă la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre entitățile aflate în subordinea Primăriei municipiului Iași sau a Consiliului Local Iași.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de către părțile civile și obligă partea responsabilă civilmente SC City Insurance SA – Sucursala Dorobanți să plătească, în total, 40.000 de euro, drept daune morale, precum și 16.500 de lei și 500 de euro, cu titlu de daune materiale”, au menționat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Găsit într-o baltă de sânge

Procesul tinerei a început pe data de 14 mai 2019. Conform procurorilor, pe data de 18 septembrie 2018, Simina Lazăr a produs un accident rutier în urma căruia vărul fostului primar din comuna Dumești a decedat chiar în fața sediului Primăriei din Lețcani.

Oamenii legii au afirmat că vărul fostului primar din comuna ieșeană Dumești, Mihai Sabaiduc, a murit în urma impactului care a avut loc în localitatea Lețcani. Procurorii au stabilit că victima, în vârstă de 75 de ani, traversa strada în mod regulamentar, când a fost izbită de o mașină condusă de tânăra în vârstă de 22 de ani, care circula dinspre Lețcani, către Iași.

Tânăra se afla la volanul unui autoturism Ford Focus, înmatriculat în județul Botoșani. La data respectivă, martorii au declarat că impactul a fost extrem de violent. Tot un martor a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și a cerut ajutorul autorităților.
La fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Medicii l-au găsit pe bărbat în stop cardio-respirator, cu o lovitură puternică la cap. Imediat, aceștia au demarat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, au fost nevoiți să declare decesul.
Ulterior, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iași, pentru efectuarea

Adauga un comentariu