Actualitate

Traian Băsescu, apel către cetățeni: „Veniți toți la vot! Dacă nu vreți să vină stânga la putere, avem nevoie de un PMP de 9-10%”

Publicat: 30 nov. 2020
Fostul președinte al României Traian Băsescu
Fostul președinte al României Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut un apel luni, 30 noiembrie 2020, cu aproximativ o săptămână înainte de alegerile parlamentare de duminică. Apelul este destinat pentru ”toți băsiștii” din România.

În contextul în care pericolul infectării cu noul coronavirus îi va ține pe mulți cetățeni în case, dar și neîncrederea în partidele politice, fostul președinte susține faptul că dacă nu vor veni la vot și Partidul Mișcarea Populară să ia un scor consistent atunci pericolul ca Partidul Social Democrat să revină în forță la putere este unul extrem de mare.

Asta în condițiile în care în interiorul Partidului Național Liberal se discută tot mai frecvent de un scor de 2-3 procente sub pragul psihic de 30 de puncte procentuale și posibilitatea ca social democrații să treacă bine de 30% în condițiile nemulțumirii tot mai acute a populației cu privire la felul în care liberalii și actualul președinte al României Klaus Iohannis au gestionat și gestionează situația pandemiei cu virusul COVID-19 și criza economică care a venit la pachet.

,,Activul PMP și simpatizanții PMP au obligația să-i invite, să-i roage, să meargă la vot pe toți cei pe care-i cunosc. Dacă nu vreți să vină stânga la putere, avem nevoie de un PMP de 9-10%”, a spus Traian Băsescu într-un interviu la PMP TV într-un dialog cu Robert Turcescu.

Traian Băsescu, despre pelerinaje și locașuri de cult

Traian Băsescu susține că pelerinajele trebuie lăsate să se desfășoare și să se ia toate măsurile de siguranță pentru ca să fie protejată și sănătatea publică.

„Pelerinajele trebuie lăsate să se desfășoare, cu respectarea măsurilor de siguranță, pentru că sănătatea e cea mai importantă. În vreme ce în Occident, bisericile sunt destul de goale, la o competiție cu moscheile, care fac tot mai mult prozeliți, la noi, oamenii vor să meargă  să se roage. Din acest punct de vedere, România e un pilon de creștinătate, care nu trebuie zdruncinat, dimpotrivă: trebuie consolidat!”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre revoluția din 1989

Fostul președinte al României a detaliat că în luna decembrie a anului 1989, în România nu a existat o revoluție, ci un puci sau o lovitură de stat. Băsescu a explicat că Dosarul Revoluției nu va fi soluționat, pentru că cei care au tras în populație sunt astăzi cu funcții înalte în Ministerul Apărării Naționale.

„A venit în ultimele zile ale mandatului și am promis un documentar în care soluția era neînceperea urmăririi penale. Am o singură explicație, nu vreau să jignesc sau să acuz pe nimeni: un timp, după revoluție, cei care ordonaseră să se tragă, erau încă în activitate și aveau influență majoră pe Parchetul Militar. Între timp au ajuns în funcțiile înalte din Ministerul Apărării cei care au tras. Cei care erau locotenenți, locotenenți-majori, căpitani, cei care au executat ordinul. Trebuie să mai treacă o generație ca să avem niște procurori care să pună lucrurile acolo unde sunt. Aici nu există scuză, pentru că în tot Lagărul Comunist s-a putut schimba sistemul fără să se tragă.

Noi am fost singura țară în care în care a fost scoasă Armata în stradă ca să tragă pentru a se produce schimbarea. Dincolo de a face dreptate celor 1.600 de împușcați și 3.300 de răniți întrebarea este, ce a fost, revoluție, lovitură de stat sau puci militar? Dacă ar fi fost revoluție populară nu se trăgea.

Deci, cineva cu forța armelor a dat puterea altcuiva. Mulți dintre cei care au executat ordinul de a trage în populație sunt astăzi în funcții foarte înalte, prin Ministerul Apărării și procurorii militari se vor abține încă o bună bucată de timp”, a declarat Traian Băsescu.

Comentarii
  • Daaaa la vot sa nu mai iasa PDL ul ala care a inchis spitale si AU TAIAT SALARIILE, aducand criza. Banii i a dat la banci, sa le salveze.
    #prostii sa ne voteze, incolonarea

  • Un turnator nenorocit ! La puscarie, Petrov , n-ai pic de rusine si bun-simt. Dupa ce ajungi presedinte nu te mai cobori in mocirla politicii, daca ai un pic de demnitate si caracter. Unde s-a mai pomenit asa ceva, betivane ?

  • Pâi unul din securiști din decembrie 89 este chiar el —-și a deținut funcți înalte prin minciunâ și manipulare și el —iar pe locotinenți–câpitani de atunci cine le-a dat table de generali dacâ nu el—nu el și-a furat dosarul de securist și la distrus ca sâ-și șteargâ mizerile pe care lea fâcut —–și acum cerșește voturi de la populimea pe care umilit prin tâiri de salari și pensi și alungarea tineretului din țarâ—-nu el șpunea–”dacâ nu vâ comvine plecați plecați”—un excroc ordinar

Adauga un comentariu