Actualitate

Traian Băsescu s-a vaccinat anti-COVID-19

Publicat: 16 ian. 2021
Traian Băsescu s-a vaccinat anti-COVID-19

Fostul președinte Traian Băsescu s-a vaccinat sâmbătă, 16 ianuarie, anti-COVID-19.

Traian Băsescu s-a vaccinat la centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, domnul Traian Băsescu, președintele României în perioada 2004 și 2014, s-a imunizat împotriva COVID 19, în cursul acestei zile, la Centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’”, este anunțul celor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Premierul Florin Cîțu, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19: „E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie“

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat sâmbătă, 16 ianuarie, anti-COVID-19, la Spitalul Militar de Urgență „Carol Davila“ din Capitală.

Premierului i s-au prezentat înainte de a fi vaccinat toate etapele premergătoare efectuării vaccinării.

„Foarte ușoară această vaccinare, Nu am simți nimic. I-am zis doamnei asistente. De aceea m-am ridicat la final. Mă bucur că m-am vaccinat. Văd că mulți români vor să se vaccineze. E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie. Foarte mulți români vor să se vaccineze”, a declarat după ce s-a vaccinat Florin Cîțu.

Vineri, 15 ianaurie, a început oficial cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare, în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

Klaus Iohannis s-a vaccinat la Spitalul Militar „Carol Davila“: „Acest vaccin este sigur, este eficient!“

Înainte de a fi vaccinat, președintelui i s-a explicat fiecare pas al procesului de vaccinare.

„Tocmai m-am vaccinat! Este o procedură simplă. Nu doare! Acest vaccin este sigur, este eficient. Recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea și respectarea măsurilor ne vor scoate din pandemie!“, a spus Klaus Iohannis după ce s-a vaccinat.

Marţi, şeful statului a anunţat că se va vaccina public pentru a marca începutul celei de a doua etape a campaniei de imunizare.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri”, a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate”

Șeful statului a afirmat că doar vaccinarea ne va ajuta să ajungem, din nou, la o viață normală.

Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate. De succesul campanie de vaccinare depinde în mare măsură evitarea unor crize profunde și revitalizarea economiei. Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, pentru a obține imunizarea populației la nivel național. Le solicit tuturor autorităților să dea dovadă de implicare și de colaborare loială. Dacă reușim ca până în vară să vaccinăm un procent semnificativ din populație, eforturile tuturor vor fi răsplătite. Suntem încă departe de o incidență a cazurilor care să permită relaxarea restricțiilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii
Adauga un comentariu