National

Traian Băsescu, despre alegerile locale: „Nu-s în competiție cu USR, ci cu PSD-ul”

Publicat: 10 aug. 2020
ALT=«Traian Basescu, fostul președinte al României»
Traian Basescu, fostul președinte al României

Fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu candidează la funcția de Primar General al Capitalei. Președintele de onoare al Partidului Mișcarea Populară a declarat că Nicușor Dan nu reprezintă o miză pentru el ci candidatul Partidului Social Democrat, Gabriela Firea.

„N-au de ce partidele să intre în ședință. Toate au șansele lor. Eu am fost unul din cei care au inițiat susținerea lui Nicușor Dan. Nu-mi rămâne decât să iau notă de părerile dânsului. Am văzut prea multe campanii cu vot util. Cei care se păcălesc cu această abordare trebuie să știe că la votul uninominal lucrurile stau altfel. Alegerile sunt despre cineva care poate administra Bucureștiul. Nu o să-l ating pe Nicușor Dan. Nu-s în competiție cu USR, ci cu PSD-ul. Nu concurez cu Nicușor Dan.

Sunt prea multe lucruri care au rămas unde le-am lăsat. Pasajul Basarab de exemplu. La niciunul nu i-a trecut prin cap să facă un pasaj subteran… Sau la problema încăzirii: și un copil de clasa a V știa că RADET-ul nu mai avea viață. Nu se mai pot încărca facturile cu pierderile pe conducte. (…)

Până atunci vorbim de alegeri? Pe 14 începe școala. Să-mi arătați un primar care a spus că montează spații modulare lângă școli. Vobesc de o politică la nivelul capitalei. M-aș fi bătut știind că una din variantele care poate funcționa e învățământul la distanță: copilul poate sta la predare trei sau patru ore, nu șase ore. La câți bani are Bucureștiul dacă aborda pasaje subterane se circula mai bine. Nu e în niciun faliment capitala. Trebuie să știe definiția falimentului (n. r.: cu referire la Gabriela Firea)”, a declarat Traian Băsescu.

Eugen Tomac a anunțat candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei: „Aroganța celorlalți ne-a împins în această situație“

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că fostul președinte Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei.

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat comun, dar vom merge cu Traian Băsescu să obținem un capital politic care să ne permită să avem vocea noastră politică. Este opțiunea noastră și pe candidatura domnului președinte vom miza la alegerile locale. Atâta timp cât aroganța celorlalți ne-a împins în această situație, nu ne mai poate acuza acum nimeni. Vom merge către cetățeni și le vom cere votul. Că va pierde Nicușor este meritul USR, nu al PMP”, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac a criticat decizia PNL și USR-PLUS de a exclude de la negocierile pentru București partidul pe care îl conduce.

„Că va pierde Nicușor este meritul USR”, a spus Tomac.

„Au votat cu ochii «larg închiși» toți oamenii propuși de Ciolacu și de Ponta“

Liderul PMP le reamintește celor de la USR că au votat cu „ochii larg închiși“ toți oamenii propuși de Ciolacu și de Ponta.

„Amintesc că PMP a fost SINGURUL partid care a votat împotriva tuturor candidaților PSD, votați în urmă cu o lună în Parlamentul României, în timp ce USR și celelalte partide au votat cu ochii “larg închiși” toți oamenii propuși de Ciolacu și de Ponta”, mai susține Eugen Tomac.

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a explicat de ce a decis să candideze la Primăria Capitalei. Fostul președinte, desemnat candidat din partea PMP, a declarat că „vrea să dea o lecție USR-ului”.

Comentarii
Adauga un comentariu