Prima pagină » National » Traian Băsescu, despre Vladimir Putin: „Mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă la gurile Dunării”
Traian Băsescu, despre Vladimir Putin: „Mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă la gurile Dunării”

Traian Băsescu, despre Vladimir Putin: „Mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă la gurile Dunării”

25 apr. 2021, 23:50,
Bianca Rebegea în National

Duminică, 25 aprilie, Traian Băsescu, fostul președinte al țării, a vorbit la România Tv despre planurile lui Vladimir Putin. Acesta este de părere că președintele Federației Ruse plănuiește să ajungă la gurile Dunării.

Fostul șef al statului a adus în discuție exerciţiile la scară largă în Crimeea şi în Marea Neagră, la care participă peste 10.000 de militari şi 40 de nave de război, precum şi 20 de vase auxiliare ale Rusiei.

„Abia acum li s-a văzut amploarea într-un poligon situat la 200 de kilometri de frontiera Ucrainei. Nu au fost tancurile la linia de frontieră. Au fost în poligoane, la distanţă destul de mare. A însemnat o concentrare mare de trupe, a fost cu toate categoriile de arme – şi armată terestră şi aeriană şi navală. Exerciţiile navale ruseşti mai continuă în Marea Neagră”, a precizat Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu, despre Vladimir Putin: „Nu vreau să spun că nu stă cu ochii pe gurile Dunării”

Traian Băsescu este convins că Vladimir Putin „va vrea să ajungă la gurile Dunării”, deoarece a încercat „mascarada” din Crimeea şi Odessa şi nu a mers şi atunci s-a oprit la Mariopol.

„Nu vreau să spun că Putin nu stă cu ochii pe gurile Dunării. Mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă să aibă frontieră pe braţul Chilia. A gândit să o facă şi în 2014. A încercat mascarada din Crimeea şi Odessa şi nu a mers şi atunci s-a oprit la Mariopol, dar mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă prin sud estul Ucrainei va vrea să ajungă la gurile Dunării. Nu am dubii”, a explicat Băsescu.

„Strategic, Rusia consideră că are nevoie pentru securitatea ei şi de acces pe Dunăre. De aici până a proiecta un pericol pentru România, calea e lungă. De pe altă parte, orice şef al statului rus, când pui o bază militară la Kogălniceanu, mai ţii şi o mie de puşcaşi marini acolo, mai faci o bază aeriană la Tuzla, mai pui sistemul antirachetă la Deveselu, mai duci efective NATO în Polonia, ticseşti de armate NATO Ţările Baltice, să nu te aştepţi să nu facă şi Putin un exerciţiu militar către frontierele lui”, a afirmat fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu: „Trebuie liberalizată vaccinarea”

În aceeași zi, Traian Băsescu a propus liberalizarea vaccinării, pentru creșterea imunizării. Acest lucru înseamnă că este necesar să se dea asigurări că serurile folosite în țara noastră sunt sigure.

”Este clar că modul rigid de organizare a vaccinării pe categorii, clase, nu este o soluție și trebuie liberalizată vaccinarea, cum am văzut și la Timișoara. Sper să nu se organizeze doar evenimente care să fie valorificate politic.

Trebuie să existe centre deschise continuu, cine vrea să se vaccineze să se ducă.

Suntem departe de triumfalismul pe care îl afișează și președintele, și premierul, și domnul colonel. Mă surprinde că și Armata a trecut la propaganda de tip nord-coreean.

Modul rigid de organizare face ca vaccinarea să meargă greu. România nu are nicio problemă de stoc de doze, avem și Pfizer, și Moderna, și AstraZeneca în cantități suficiente. Ce s-a întâmplat la Timișoara ne mai demonstrează că efectele post-vaccin trebuie să înceteze. Și vaccinul antigripal dă reacții la unii. Și aceste vaccinuri vor da reacții la unii cetățeni, dar procentul este extrem de mic și există antidot, inclusiv la cei cărora li se coagulează sângele. Toate cele 3 vaccinuri sunt în regulă. AstraZeneca are mari probleme cu UE pentru că a livrat mult mai puțin decât a promis, în condițiile în care UE a finanțat cu 2 miliarde crearea acestui vaccin și trebuia furnizat cu prioritate în UE, dar vaccinul nu este mai rău”, a mai spus fostul președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024