Actualitate

Traian Băsescu ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei: „PMP va trebui să își apere șansele“

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei PMP va trebui să își apere șansele
Traian Băsescu ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei: „PMP va trebui să își apere șansele“

 Eurodeputatul Traian Băsescu a declarat că explicat ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei.

„Noi sperăm într-o candidatură a dreptei. Dacă vă aduceți aminte, eu am fost cel care a insistat și am fost primul care a lansat ideea Nicușor, candidatul opoziției, candidatul dreptei. Din păcate, înțeleg că USR spune, da, îl susținem pe Nicușor, dar cu asta, basta, n-avem nicio treabă să mergem mai departe! Păi, eu îți dau susținerea la candidatul la funcția de primar general, și tu îmi spui, n-ai nicio treabă la Consiliu. Păi, fără candidat la Primărie, n-o să am niciun consilier general. Dacă se reușește o coalizare a dreptei, foarte bine, PMP va participa la ea, plecând de la susținerea pentru candidatul la primar general“, spune Traian Băsescu.

Traian Băsescu ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei: În ce condiții ar putea candida

Decizia de a candida o va lua doar dacă partidele de opoziție din București nu reușesc să ajungă la o formulă comună pentru posturile de consilier general. În acest scenariu, PMP va fi pus în situația de a propune un candidat pentru Primăria Capitalei, iar o variantă ar putea fi chiar fostul președinte.

„Dacă nu se reușește o alianță, PMP va trebui să își apere șansele, și atunci un candidat din interiorul PMP este obligatoriu să se afle pe piața politică. Nu exclud posibilitatea ca acel candidat să fiu eu”, precizează Traian Băsescu.

Întrebat dacă nu cumva îl atrage o confruntare politică împotriva lui Victor Ponta, o rivalitate deja cu multă tradiție pe scena publică românească, Traian Băsescu a afirmat: „Pentru mine e interesantă orice confruntare politică. Orice competiție este un lucru pe care e păcat să îl refuzi. Dacă ai ocazia să intri într-o competiție, intră”.

Ce crede despre Gabriel Firea

Fostul președinte Traian Băsescu susține că un nou mandat pentru Gabriel Firea ar face din ea o mare amenințare pentru primul scaun al PSD. O problemă pentru candidatul social-democrat va fi un alt candidat al zonei de stânga, în viziunea lui Traian Băsescu. Un posibil candidat din partea partidului lui Victor Ponta ar fi o problemă pentru Gabriela Firea, consideră Traian Băsescu.

„Slavă Domnului, dacă domnul Ponta pune candidat, e binevenit! Cred că-i prima dată când o să-i trimit un… Pepsi! Mi se pare o veste foarte bună pentru dreapta. Totul este ca dreapta să aibă capacitatea să valorifice acest lucru”,  a reacționat, râzând, Traian Băsescu.

Fostul președinte a menționat că pentru el această situație este una favorabilă dreptei. Asta doart dacă dreapta va fi suficient de inteligentă să se regrupeze.

„Se pare că  nu se reușește foarte bine cuplarea între USR și PNL. PMP-ul e prea mic ca să influențeze lucrurile, el va acționa în funcție de ce fac cei doi mai mari”, a declarat Traian Băsescu, reconfirmând că nu exclude o candidatură proprie la Primăria București, dacă situația o va impune. „Aici este marea problemă, în găsirea unei soluții politice între PNL și USR. PMP-ul nu-i 40 la sută în București, nu-i 25 la sută în București, cum sunt ceilalți doi parteneri de opoziție. Dacă lucrurile nu se vor clarifica, n-o să-mi las partidul, pentru că o să-i fie dificil să candideze singur”, a arătat Traian Băsescu.

„Bucureștiul e de stânga“

Fostul președinte al României consideră că Bucureștiul este de stânga, dar o alianță a PNL-ului cu forțele de dreapta ar putea aduce o victorie a lui Nicușor Dan în lupta cu Gabriela Firea. Băsescu este de părere că dreapta ar trebui să ducă alianța mai departe și să facă o listă comună la Consiliul General, dar și la sectoare.

„Vă aduc aminte că eu am câștigat Primăria Capitalei cu un Consiliu General de stânga, PSD, și cu șase primari de sectoare PSD. Degeaba i se atribuie monopolul dreptei, pentru că mai degrabă e de dreapta Clujul decât Bucureștiul. Bucureștiul întotdeauna a dat el primar general de dreapta, dar sectoarele au fost ale PSD-ului”, a spus Traian Băsescu.

Adauga un comentariu