Actualitate

Traian Băsescu vrea reintroducerea carantinei! Starea de alertă nu este constituţională

Publicat: 25 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu vrea reintroducerea carantinei Starea de alertă nu este constituţională
Traian Basescu, fostul președinte al României

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. De la 15 mai, a fost instaurată starea de alertă în locul stării de urgență. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au întors la locurile de muncă și au acces la mall-uri. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, ceea ce este îngrijorător. Președintele Traian Băsescu aduce acuzații grave Guvernului, care nu ar fi gestionat corect situația și crede că starea de alertă nu este constituțională.

Traian Băsescu susține că starea de alertă nu este constituțională. Militează pentru reintroducerea carantinei
Traian Băsescu este de părere că oamenii care nu respectă regulile impuse de autorități nu sunt singurii care au provocat creșterea numărului de cazuri de coronavirus din ultima perioadă. Vina stă și la Guvernul condus de Ludovic Orban, care a renunţat, din populism, la starea de urgenţă şi a preferat trecerea la starea de alertă, deși riscurile erau unele ridicate.

De altfel, este de părere că starea de alertă este neconstituțională și acuză că urmările acestei decizii de a relaxa restricțiile se răsfrâng asupra oamenilor care contractează virusul și asupra celor care pierd lupta cu acesta, nu asupra autorităților care ar fi greșit când au spus că lucrurile sunt sigure și sub control.

“Eu am spus că nu trebuie ieșit din starea de urgență. Unii spun că suntem în valul doi! Nu, nu suntem în valul doi, suntem în valul unu, pe care nu l-am tratat cum trebuie, din cauza populismului. Această stare de alertă nu are niciun temei constituțional. Nu poți să diminuezi drepturi fundamentale prin hotărâre de Guvern. Prețul nu îl plătesc guvernanții, ci populația, prin îmbolnăvire și decese.”, spune Traian Băsescu.

Fostul președinte crede că autoritățile nu au curajul de a impune din nou starea de urgență, până în momentul în care situația va deveni una critică, greu de controlat, cu peste 500 de îmbolnăviri pe zi. Abia atunci vor recurge la această mișcare, când lucrurile vor fi deja complicate în secțiile de terapie intensivă. De asemenea, el susține că este necesară reinstaurarea măsurii de carantină pentru persoanele care se întorc din țări cu un număr mare de infectări.

Adauga un comentariu