Actualitate

Traian Băsescu, despre Gabriela Firea: „Încă un mandat la Primăria Capitalei o face o mare amenințare pentru primul scaun al PSD“

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu despre Gabriela Firea Încă un mandat la Primăria Capitalei o face o mare amenințare pentru primul scaun al PSD
Traian Băsescu consideră că încă un mandat al Gabrielei Firea la Primăria Capitalei o face o mare amenințare pentru primul scaun al PSD“

Fostul președinte Traian Băsescu susține că un nou mandat pentru Gabriel Firea ar face din ea o mare amenințare pentru primul scaun al PSD. O problemă pentru candidatul social-democrat va fi un alt candidat al zonei de stânga, în viziunea lui Traian Băsescu. Un posibil candidat din partea partidului lui Victor Ponta ar fi o problemă pentru Gabriela Firea, consideră Traian Băsescu.

„Slavă Domnului, dacă domnul Ponta pune candidat, e binevenit! Cred că-i prima dată când o să-i trimit un… Pepsi! Mi se pare o veste foarte bună pentru dreapta. Totul este ca dreapta să aibă capacitatea să valorifice acest lucru”,  a reacționat, râzând, Traian Băsescu.

Fostul președinte a menționat că pentru el această situație este una favorabilă dreptei. Asta doart dacă dreapta va fi suficient de inteligentă să se regrupeze.

„Se pare că  nu se reușește foarte bine cuplarea între USR și PNL. PMP-ul e prea mic ca să influențeze lucrurile, el va acționa în funcție de ce fac cei doi mai mari”, a declarat Traian Băsescu, reconfirmând că nu exclude o candidatură proprie la Primăria București, dacă situația o va impune. „Aici este marea problemă, în găsirea unei soluții politice între PNL și USR. PMP-ul nu-i 40 la sută în București, nu-i 25 la sută în București, cum sunt ceilalți doi parteneri de opoziție. Dacă lucrurile nu se vor clarifica, n-o să-mi las partidul, pentru că o să-i fie dificil să candideze singur”, a arătat Traian Băsescu.

Băsescu este convins că fostul premier Victor Ponta, liderul Pro România, nu ar putea să o învingă pe actualul primar al Capitalei dacă aceasta va avea sprijinul PSD. Băsescu mizează pe faptul că s-ar putea ca social-democrații să nu ai bă interesul ca Firea să mai ia un mandat, deoarece asta ar face din ea un mare pretendent la fotoliul de șef al social-democraților. Fostul președinte amintește de victoria obținută de el la Primăria Capitalei, când a câștigat în PD competiția cu Petre Roman.

Traian Băsescu, despre Gabriela Firea: „Bucureștiul e de stânga“

Fostul președinte al României copnsideră că Bucureștiul este de stânga, dar o alianță a PNL-ului cu forțele de dreapta ar putea aduce o victorie a lui Nicușor Dan în lupta cu Gabriela Firea. Băsescu este de părere că dreapta ar trebui să ducă alianța mai departe și să facă o listă comună la Consiliul General, dar și la sectoare.

„Vă aduc aminte că eu am câștigat Primăria Capitalei cu un Consiliu General de stânga, PSD, și cu șase primari de sectoare PSD. Degeaba i se atribuie monopolul dreptei, pentru că mai degrabă e de dreapta Clujul decât Bucureștiul. Bucureștiul întotdeauna a dat el primar general de dreapta, dar sectoarele au fost ale PSD-ului”, a spus Traian Băsescu.

Cât de important este în ecuația victoriei Robert Negoiță

Fostul președinte consideră că Robert Negoiță joacă un rol în ecuația de partea stângă. O înțelegere între Victor Ponta – Gabriela Firea, atragerea lui Robert Negoiță ar fi un mare atu. Despre Robert Negoiță., Băsescu spune că este un primar care știe ce vrea. Totiși, marea problemă pentru Gabriel Firea nu este lipsa sprijinului din partea lui Robert Negoiță, ci a lui Victor Ponta.

Totuși, Traian Băsescu nu crede nici într-un „târg” între Victor Ponta și PSD contra locuri în Parlament.

„Ponta, când au fost situații de criză la PSD, n-a știut cum să dispară din peisaj. N-ai cu ce să vii la negocieri cu un asemenea record. A, dacă ai rezolvat probleme grele și te ține minte populația, poți să mergi la negocieri, ceri 40 de parlamentari, că ai valoare electorală, adică aduci voturi”, a menționat fostul președinte.

Adauga un comentariu