National

Traian Băsescu îl atacă dur pe Klaus Iohannis: „Președintele trebuia să se urce cu picioarele pe starea de urgență”

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu îl atacă dur pe Klaus Iohannis Președintele trebuia să se urce cu picioarele pe starea de urgență
Fostul președinte al României Traian Băsescu

Traian Băsescu este de părere că președintele României, Klaus Iohannis, trebuia să impună starea de urgență, pentru a opri din valul de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Fostul președinte al României îl critică dur pe Iohannis, din cauza modului de gestionare a crizei COVID-19.

„E doar o răceală zicea Iohannis. Zicea zilele trecute: dar ce să facă oamenii politici? Este de un ridicol nemaipomenit. Pot nemții să-i dea câte decorații vor.

E criză majoră. România e plină de focare de Covid-19. Interesul este politic. Cred că oamenii ăștia vor trebui să răspundă pentru modul în care au gestionat problema limitării acestei pandemii. Cheia pe care guvernanții și președintele, în primul rând, pentru că este o chestiune de situație națională.”, afirmă Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „E o treabă de securitate pe care președintele o știe foarte bine”

Traian Băsescu spune că președintele știe că sistemul sanitar poate atinge capacitatea maximă în aceste momente și că nu mai poate fi evitată această situație dramatică. Cu toate acestea, starea de urgență nu este o opțiune.

„Președintele trebuie să fie mintea limpede. El știe că intrăm într-o situație dramatică dacă atingem capacitatea maximă a sistemului sanitar. Și nu mai poate fi evitată! E o treabă de securitate pe care președintele o știe foarte bine. Președintele trebuia să se urce cu picioarele pe starea de urgență.

Președintele e primar de Sibiu care încearcă să câștige voturi cu un rânjet pe față”, a spus Traian Băsescu la postul de televiziune Digi24.

Fostul președinte al României continuă cu acuzațiile:„Fără scrupule, fără urmă de milă!”

Traian Băsescu nu îl acuză doar pe Klaus Iohannis, ci și pe Ludovic Orban, în ceea ce privește modul de gestionare a pandemiei de coronavirus. De asemenea, acesta a menționat că alegerile parlamentare pot avea loc pe 6 decembrie numai cu luarea unor măsuri imediate privind limitarea cazurilor de COVID-19.

„În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte. În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri. In acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI”, declară Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „Sistemul sanitar se află la limită”

Totodată, fostul președinte arată că sistemul sanitar se află aproape de colaps și că, oricâte echipamente s-ar aduce, tot se simte lipsa personalului medical.

„Sistemul sanitar se află la limită. Oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate. A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării COVID-19, personalul medical este epuizat fizic. Pentru ce toate acestea? Pentru că iresponsabilul de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt “pe val” de simpatie populară care trebuie valorificată, după mintea lor, chiar şi cu sacrificarea vieţii şi sănătăţii bătrânilor, a copiilor sau a celor care mai au şi alte boli“, scrie liderul PMP Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu