Actualitate

Traian Berbeceanu, despre recordul de cazuri COVID-19: „Sunt cu adevărat îngrijorătoare!“

Publicat: 05 nov. 2020
Traian Berbeceanu, prefectul Bucureștiului
Traian Berbeceanu, prefectul Bucureștiului

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a vorbit despre recordul de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în București. Traian Berbeceanu a declarat că nu se impun noi restricții, însă crede că cele adoptate acum mai bine de două săptămâni trebuie să fie respectate.

„Ne confruntăm cu o transmitere comunitară destul de accentuată, în fiecare zi am avut în jur de 500-700 de noi cazuri de COVID, de persoane depistate, în ultimele 24 de ore s-a dublat, avem 1514 noi cazuri și am ajuns la un indice de contaminare de 4,24 la mie“, a declarat Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu: „Măsurile aflate în vigoare la acest moment sunt suficiente“

Prefectul Capitalei a precizat, referitor la impunerea de noi restricții, că nu este necesară atâta timp cât sunt respectate cele care au fost stabilite deja.

„Așa cum am apreciat și în ședința CMSU, am considerat că măsurile aflate în vigoare și prelungite prin ultima hotărâre sunt suficiente. În mod categoric trebuie respectate. Avem convingerea că respectând aceste măsuri putem ajunge la platou și apoi să începem să scădem în privinta cifrelor.

Măsurile aflate în vigoare la acest moment sunt suficiente, trebuie să ne concentrăm eforturile pe respectarea acestora, nu suntem în situația de a carantina o zonă din București, sau orașul. Sperăm să nu ajungem în această situație. Respectând măsurile aflate în vigoare, evităm să fim nevoiți să luăm măsuri mai severe“, a menționat Traian Berbeceanu.

„Pentru a lua în calcul redeschiderea școlilor, trebuie modificat actualul cadru legislativ“

Prefectul Bucureștiului a adăugat că nu ia în calcul impunerea unor măsuri mai dure decât dacă situația o cere.

„Situația dacă impune măsuri mai dure este o chestiune pe care o hotărăsc specialiștii, în urma analizelor făcute, a răspândirii virusului, numărul nou de infectări, când specialiștii vor aprecia că trebuie luate noi măsuri, o vom face. Noi la nivelul CMSU nu putem lua în calcul decât scenariile din actele normative, prin HG și ordin comun MS și MEC la o incidență de peste 3 la mie școala față în față nu mai e posibilă. Pentru a lua în calcul redeschiderea școlilor, trebuie modificat actualul cadru legislativ“, a mai spus Traian Berbeceanu.

„Nu pot fi catalogate drept terase acele spații închise cu acei pereți de plastic și cu tavan acoperit“

Traian Berbeceanu a vorbit și despre terasele din București. Acesta consideră că nu pot fi catalogate drept terase acele spații închise cu acei pereți de plastic și cu tavan acoperit, deoarece nu respectă noțiunea de terasă în adevăratul sens.

„Am discutat cu Nicușor Dan referitor la terase, știți că sunt foarte multe care sunt spații închise, au acei pereți de plastic, tavan acoperit, nu respectă noțiunea de terasă în adevăratul sens, nu sunt spații libere. În realitate terasele sunt construite de pe vremea legii anti fumat, nu au fost construite pentru pandemie, însă în opinia mea și a specialiștilor, acele terase sunt periculoase pentru clienți, așa cum știți nu se respectă distanțarea fizică, nici numărul de persoane de la masă, este un spațiu închis în care au amenajat tot felul de surse de căldură. Cei care au autorizat pot să și retragă autorizația, nu poliția. Poliția doar constată anumite nereguli“, a explicat Traian Berbeceanu.

Adauga un comentariu