Economic Local

Tramvaiele Companiei de Transport Public vor intra în reparații! A fost semnat contractul pentru piesele de schimb

Publicat: 22 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tramvaiele Companiei de Transport Public vor intra în reparații A fost semnat contractul pentru piesele de schimb
Tramvaiele CTP vor beneficia de noi loturi de piese

Mai multe loturi de piese vor ajunge în depozitele Companiei de Transport Public. Recent, a fost încheiată licitația pentru furnizarea pieselor

Compania de Transport Public (CTP) Iași SA a finalizat o nouă licitație. Recent, autoritatea contractantă a semnat contractul pentru furnizarea mai multor loturi de piese pentru tramvaiele din dotare. Contractul a fost încheiat cu societatea Licoprest SA, din județul Neamț. Societatea este controlată de Neculai Lichiuță. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 1,5 milioane de lei, cu un profit de 453.182 de lei, datorii de 1,2 milioane de lei și un număr de 14 angajați. Valoarea finală a contractului este de 1,5 milioane de lei, fără TVA, aproape 300.000 de euro.

„În timpul exploatării la stradă a tramvaielor, apar uzuri ale pieselor, componentelor, boghiurilor, suspensiilor și ale altor subansambluri care necesită înlocuire periodică, în cazul reparațiilor planificate (revizii tehnice, reparații curente) sau din cauza defecțiunilor accidentale. Prin urmare, este necesară înlocuirea acestora pentru evitarea pagubelor produse prin defectarea tramvaielor”, se arată în caietul de sarcini.

Angajații CTP s-au plâns, în mai multe rânduri, că autobuzele sunt scoase la stradă cu defecțiuni.

Tramvaiele Companiei de Transport Public vor intra în reparații, după ce vor fi furnizate loturile de piese

Conform necesarului, vor fi furnizate piese pentru pantograf, elemente de cauciuc pentru tramvaie și piese prelucrate mecanic. Comisia de evaluare a ales oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

„Infrastructura rutieră de tramvaie din municipiul Iași însumează aproximativ 140 de kilometri de linii de transport public în comun. SCTP Iași SA are în exploatare 187 de tramvaie (127 active). Având în vederea vechimea tramvaielor, precum și cât sunt de rulate (km parcurși de la punerea în funcțiune), este normal ca piesele componente ale acestora să cedeze și să necesite înlocuirea lor, cum sunt cele ce fac obiectul prezentului caiet de sarcini. Obiectivul general la care contribuie furnizarea acestor produse este creșterea serviciilor oferite publicului călător în municipiul Iași”, se mai arată în documentația procedurii.

CTP a cumpărat, în trecut, piese pentru frânele autobuzelor.

CTP cheltuie 650.000 de euro pe serviciile de curățenie

Totodată, pe data de 27.07.2022, CTP va organiza o licitație pentru furnizarea serviciilor de curățenie și igienizare. Valoarea estimată a contractului este de 3.261.300 de lei, fără TVA, aproape 650.000 de euro. CTP Iași administrează 14 puncte de lucru: 2 depouri pentru tramvaie la Gară și în Dacia, un garaj pentru autobuze în Tudor Vladimirescu, 2 spații de spălare automată în Tudor Vladimirescu și CUG și 9 capete de linie: Ronda Dacia, Rond Copou, Rond Canta, Rond Dancu, Rond CUG Selgros, Rond CUG Tehnopolis, Rond Bucium, Rond Tătărași Nord și Rond Țuțora.

„Pentru executarea tuturor operațiunilor legate de activitatea de curățenie și igienizare în mijloacele de transport, de curățare și spălare/degresare a pardoselilor și a pieselor metalice (boghiuri), ofertantul va asigura toate echipamentele și materialele consumabile necesare desfășurării activităților mai sus menționate (detergenți, substanțe de curățare, odorizante, perii, lavete, aspiratoare industriale, mașini de spălat pardoseli, echipamente spălătorie externă/tunel spălare)”, sunt cerințele autorității contractante.

Tramvaiele Companiei de Transport Public vor intra în reparații în cadrul unui program anual.

Adauga un comentariu