Sport

Transfer de Liga Campionilor la Universitatea Craiova! Mihai Rotaru dă o mega lovitură, fanii sunt în extaz

Publicat: 18 iul. 2020
Mihai Rotaru dă o mega lovitură, fanii sunt în extaz, după ce Universitatea Craiova face un transfer de Liga Campionilor
Transfer de Liga Campionilor la Universitatea Craiova

Universitatea Craiova face un transfer de Liga Campionilor, fiind foarte interesată de transferul mijlocașului bulgar Krystian Malinov, de la ȚSKA Sofia.

Transfer de Liga Campionilor la Universitatea Craiova. Echipa olteană este foarte interesată de transferul mijlocașului bulgar Krystian Malinov, de la ȚSKA Sofia, scrie presa bulgară. Oltenii au concurență serioasă în efectuarea transferului.
Craiova sub comanda lui Cristiano Bergodi pare invincibilă. Italianul a reușit să lege speranțele fanilor din Bănie spre un titlu care la un moment dat părea imposibil. Craiova lui Bergodi mai are puțin până când va putea scoate toată Oltenia pe străzi, cu gândul la serile de Liga Campionilor, atât de drage, dar atât de ușor interzise, nouă românilor.

Transfer de Liga Campionilor la Universitatea Craiova? Mihai Rotaru, mega lovitură

Angrenajul din Bănie e în principal unul românesc, placat cu câteva piese de import de foarte bună calitate. La Craiova, managementul a fost unul de calitate în era Mihai Rotaru, iar fotbaliștii străini care au ajuns la Universitatea, cu câteva excepții, au dat un randament extrem de bun.

Cazurile Pigliacelli, Gustavo, Martic, Kelic sau Koljic servesc drept mărturie și sunt doar câteva exemple de transferuri de import reușite de oficialii inspirați ai clubului.
Cu gândul la Champions League, craiovenii au acum o nouă țintă din străinătate. Bulgarii au aflat de interesul formației antrenate de Cristiano Bergodi pentru mijlocașul Krystian Malinov, unul dintre cele mai interesante nume de peste Dunăre. Malinov a atras atenția cluburilor din străinătate, printre care și cel al grupării Rangers FC, la care evoluează Ianis Hagi. Oltenii stăpânesc bine piața de peste Dunăre, achizițiile Radoslav Dimitrov și Hristo Zlatinski fiind de asemenea foarte reușite pentru gruparea din Bănie.

Krystian Malinov este cotat la suma de 1,6 milioane de euro

Cotat la 1,6 milioane de euro, bulgarul evoluează cu predilecție ca mijlocaș defensiv, dar o poate face în orice zonă de la mijlocul terenului și ar putea întregi o linie de mijloc care foarte probabil, la această oră, este cea mai bună din România. Mai mult, Malinov poate reprezenta o soluție și în cazul în care oltenii dau curs ofertelor foarte tentante primite pentru Alexandru Cicâldău, poate cel mai valoros fotbalist din Liga 1 în acest moment.

Fost jucător la Litex Lovech, Malinov are 26 de meciuri în actuala stagiune pentru ȚSKA Sofia, trei goluri și trei pase decisive. Impresionează printr-o tehnică excelentă, o viziune foarte bună asupra jocului și limpezimea cu care tratează ambele faze de joc.

Potrivit sportlive.bg, formația de primă ligă belgiană Mechelen ar fi în pole-position pentru achiziționarea fotbalistului bulgar, Kristian Malinov, mijlocaș cu 13 meciuri în naționala de seniori a Bulgariei. În același timp, Universitatea Craiova și alte cluburi din Germania ar fi cu ochii pe fotbalistul de peste Dunăre și ar fi interesate de un transfer. Sursa citată scrie că U Craiova este dispusă să ofere o suma importantă de bani, mai ales dacă gruparea din Bănie va cuceri titlul de campioana a României.

Dă lovitura Universitatea Craiova prin transferul lui Krystian Malinov?

Antrenorul celor de la ȚSKA Sofia, Marko Mihajlevic, a recunoscut faptul că Malinov are mai multe oferte, însă acesta a declarat că fotbalistul rămâne concentrat pe ultimele partide din campionat, acolo unde ȚSKA are de apărat poziția secundă, apoi va lua o decizie. Krystian Malinov a fost crescut la academia celor de la Litex Loveci, însă debutul la seniori avea să-l facă pentru Dobrudzha Dobrich, în liga secundă, acolo unde a evoluat sub formă de împrumut.
A evoluat și pentru prima echipă de la Loveci, înainte să semneze cu ȚSKA Sofia, în vara anului 2016. De atunci, mijlocașul la închidere a adunat 113 meciuri, 6 goluri și 8 pase de gol pentru fosta campioană a Bulgariei.

12 meciuri are Malinov în naționala Bulgariei
127 de meciuri a bifat el pentru ȚSKA Sofia
54 de meciuri are pentru Litex Lovech
Debutul în națională și l-a făcut în 2015 într-un meci contra României

Adauga un comentariu