Local

Tranzacție spectaculoasă! Una dintre cele mai mari companii din Iași renunță la proprietăți: Vânzarea ajunge la peste 2 milioane de euro

Publicat: 12 nov. 2019

Conducerea uneia dintre cele mai mari fabrici din Iași a decis să renunțe la o parte din proprietăți. Arcelor Mittal Tubular Products a scos la vânzare două loturi de teren în suprafață de peste 18.000 mp aflate în zona industrială a orașului. Producătorul de țevi metalice încearcă astfel să obțină peste 2 milioane de euro, fără să renunțe însă la activitatea de producție. De-a lungul timpului, fosta companie de stat Tepro SA a fost vândută pe bucăți către diverse companii private

Una dintre cele mai importante fabrici din Iași renunță la o mare parte din proprietăți. Conducerea Arcelor Mittal Tubular Products SA Iași a decis să scoată la vânzare două loturi de teren aflate pe platforma societății. Este vorba despre imobile în suprafață de peste 18.000 mp cu clădiri care sunt oferite spre vânzare la un preț de aproape 2,3 milioane de euro.

„Arcelor Mittal Tubular Products SA Iași scoate la vânzare două loturi de teren, împreună cu construcțiile aflate pe acestea: teren intravilan în suprafață de 17.636 mp, împreună cu construcțiile aferente, o hală în suprafață construită la sol de 7.841 mp; teren intravilan în suprafață de 1.073 mp, împreună cu o clădire de birouri, parter cu două etaje, în suprafață construită la sol de 666 mp și suprafață construită desfășurată de 1.998 mp”, precizează conducerea Arcelor Mittal Tubular Products SA Iași în anunțul de vânzare al terenurilor.

Au crescut afacerile, dar a scăzut profitul

Tranzacția se realizează în condițiile în care compania nu intenționează să închidă activitatea de producție. Ca administratori ai Arcelor Mittal Tubular Products Iași SA figurează un anume Cosmin Toma și cetățeanul indian Jeyachandran Rajasekaran. Firma și-a început activitatea în jurul anului 2000 cu un număr de peste o mie de angajați. După o perioadă în care a declarat pierderi constante, în special cele din anul 2017 în valoare de peste 34 milioane de lei, firma a raportat anul trecut un profit de doar 5 milioane de lei. Asta la o cifră de afaceri de 395 milioane de lei anul trecut, cea mai mare din istoria companiei ieșene.
Imobilele scoase la vânzare nu mai sunt folosite în activitatea de producție, deși se află într-o condiție bună.

„Clădirile sunt renovate, încălzite prin centrală termică proprie și au acces la energie electrică, apă, gaz metan. Cele două loturi de teren sunt situate în Calea Chișinăului 132, Iași, au o topografie plană, fără expunere la pericole (inundații, alunecări de teren) și nu fac obiectul niciunei sarcini juridice ori litigiu”, se arată în descrierea imobilelor care aparțin Arcelor Mittal. De asemenea, halele sunt prevăzute cu poduri rulante funcționale.

Se va lua în considerare avansul plătit de cumpărător

Compania a făcut în anii precedenți investiții în hale și utilaje noi, în care și-a concentrat activitatea de producție. Ca domeniu de activitate, Arcelor Mittal Iași se ocupă cu „fabricarea țevilor și tuburilor din semifabricate laminate și extrudate la cald, prin procese de laminare sau tragere la rece a țevilor și tuburilor cu secțiune rectangulară și profile tubulare”, după cum se arată în descrierea companiei.
În cazul vânzării se vor lua în considerare doar ofertele care sunt superioare valorii de 1.706.000 euro pentru lotul 1 și de 609.000 euro pentru lotul 2.

„Ofertele vor fi deschise în prezența tuturor ofertanților la o dată ce va fi comunicată ulterior, iar prețul final de vânzare a proprietății se va stabili prin negociere directă imediat după deschiderea ofertelor. Oferta caștigătoare va fi desemnată luându-se în calcul prețul oferit și valoarea avansului plătit”, mai menționează reprezentanții Arcelor Mittal.

Arcelor Mittal Iași a fost înființată pe platforma fostei companii de stat Tepro SA. Compania figurează în prezent cu 240 angajați și este controlată de Lakshmi Niwas Mittal, celebrul magnat indian care controlează industria mondială de oțel.loading...

Adauga un comentariu