Sanatate

Tratament pentru varice: Remedii naturiste simple și eficiente

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratament pentru varice Remedii naturiste simple și eficiente
Varicele, cunoscute și sub numele de vene varicoase, sunt acele vene vizibile, de culoare albastră.

Cauți un tratament pentru varice, dar te-ai săturat de medicamente? Ei bine, în acest articol, ți-am pregătit cele mai eficiente remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor date de varice.

Varicele, cunoscute și sub numele de vene varicoase, sunt acele vene vizibile, de culoare albastră. Acestea pot fi dilatate și își fac apariția, de regulă, la vasele de sânge de la extremități (cele mai îndepărtate de inimă): la membrele inferioare, în zona gambelor şi a coapselor, la nivelul uterului, la nivelul esofagului sau la nivelul anusului – aici sunt cunoscute sub denumirea de hemoroizi şi afectează un sfert din populaţia adultă.

Printre simptomele varicelor, se numără: senzaţia de picioare obosite sau grele, dureri, înțepături, furnicături la nivelul gambelor, sângerări la nivelul venelor varicoase. Inițial, apar venele în formă de pânză de păianjen, apoi se ivesc și celelalte simptome.

Cauzele apariției varicelor pot fi: moștenirea genetică, stilul de viață sedentar, obezitatea, profesiile care impun statul în picioare prelungit, sarcina, menopauza, efortul fizic, sporturile care implică porniri și opriri bruște, băile fierbinți și sauna, epilarea cu ceară fierbinte, anticoncepționalele, pantofii cu toc, consumul de cafea și alcool în exces, fumatul.

picioare cu varice
Printre simptomele varicelor, se numără: senzaţia de picioare obosite sau grele, dureri, înțepături, furnicături la nivelul gambelor, sângerări la nivelul venelor varicoase.

Tratament pentru varice: Remedii naturiste ușor de preparat acasă

Aspectul și simptomele varicelor pot fi ameliorate cu ajutorul usturoiului, oțetului de mere, morcovilor, rozmarinului și a altor ingrediente-minune. Descoperă-le în rândurile care urmează.

Unguent cu usturoi

Unguentul cu usturoi pentru varice se poate realiza în două variante. Pentru cea dintâi vei avea nevoie de patru căței de usturoi, un sfert de cană de alcool medicinal (spirt) și un sfert de cană de ulei de măsline. Pune cele trei ingrediente într-un blender și mixează-le, până când obții o pastă. Așteaptă câteva minute (10-15), pentru a se întrepătrunde substanțele, apoi aplică pe zona afectată. Lasă unguentul să acționeze timp de jumătate de oră, după care clătește cu apă.

Pentru cea de-a doua variantă ai nevoie de zece căței de usturoi, zeama de la o lămâie, un pahar de ulei de măsline, o jumătate de pahar de gel de aloe vera și 20 de picături de ulei esențial de rozmarin. Pisează usturoiul și pune-l într-un borcan cu capac. Adaugă peste el zeama și uleiul de măsline, agită bine și închide borcanul. Lasă totul la macerat pentru 21 de zile, într-un loc întunecos. În ziua imediat următoare strecoară și pune rezultatul într-un vas curat. Acum, adaugă gelul de aloe vera și amestecă. Nu uita să introduci treptat și uleiul de rozmarin. Aplică pe zona afectată și pansează.

usturoi pe o masă de lemn
Unguentul cu usturoi pentru varice se poate realiza în două variante.

Pastă cu aloe vera

Și aloe vera poate fi integrată în două tratamente diferite. Prima opțiune de pastă mai are în compozție următoarele: (pe lângă trei linguri de gel de aloe vera) o jumătate de ceașcă de oțet de mere și o jumătate de ceașcă de morcovi dați prin răzătoare. Amestecă toate ingredientele, până când obții o pastă omogenă. Aplică pe zonele afectate de varice și lasă pasta să acționeze 30 de minute. Repetă procesul în fiecare zi, până când sesizezi o ameliorare a simptomelor.

Cea de-a doua variantă are în compoziție două linguri de argilă medicinală, zeama de la o jumătate de lămâie, sucul unei cepe și trei linguri de gel de aloe vera. Amestecă îngredientele și obține o pastă fină. Aplic-o pe zonele afectate și nu uita să le acoperi cu o pânză. Pasta se lasă să acționeze peste noapte, iar dimineața masează pielea cu suc de lămâie.

Pentru cele mai bune rezultate, urmează tratamentul timp de trei săptămâni.

felii de plantă de aloe vera tăiate pe un tocător
Pentru cele mai bune rezultate, urmează tratamentul timp de trei săptămâni.
Adauga un comentariu