Prima pagină » Sanatate » Tratament rapid pentru tendinită – Cum poți scăpa de durere și cum o poți preveni?
Tratament rapid pentru tendinită – Cum poți scăpa de durere și cum o poți preveni?

Tratament rapid pentru tendinită – Cum poți scăpa de durere și cum o poți preveni?

24 feb. 2025, 11:44,
în Sanatate

Există mai multe opțiuni de tratament rapid pentru tendinită, care vizează ameliorarea durerii și reducerea inflamațiilor.

Tendinita este o inflamație a tendoanelor, care poate să apară la cot, umăr, genunchi, degetul mare, tendonul lui Ahile. Aceasta este dureroasă și apare de cele mai multe ori din cauza activităților repetitive.

Opțiuni de tratament rapid pentru tendinită

Prima opțiune este tratamentul medicamentos, unde medicul specialist îți poate prescrie analgezice pentru ameliorarea durerilor și antiinflamatoare pentru controlul durerii. Se poate decide injectarea produselor pentru reducerea umflăturilor, însă acest lucru poate fi decis doar de medic și vizează persoanele cu tendinită acută.

Se pot lua și suplimente pentru articulații, mușchi și oase din farmacii, însă cu recomandarea unui specialist.

O altă opțiune o reprezintă fizioterapia și kinetoterapie, unde, cu ajutorul unui terapeut vei învăța să faci un program de exerciții personalizate, care să întindă și să întărească zona musculo-tendonală inflamată, pentru a obține controlul zonei afectate.

Dacă îți dorești un tratament pe care să îl faci acasă, odihna este foarte importantă ca țesuturile să se vindece, iar tendoanele să nu mai fie solicitate, însă asta nu înseamnă că trebuie să ai o inactivitate totală. Medicul îți poate recomanda să utilizezi produse pentru compresia zonelor inflamate, precum fașele și benzile elastice, ca să ameliorezi durerile.

De asemenea, inflamația poate fi redusă prin poziționarea și menținerea mâinii sau a piciorului mai sus de inimă sau aplicarea de gheață pe zona inflamată câteva minute pe zi, în mai multe reprize.

Se pot lua și suplimente alimentare special create pentru a întări mușchii și a unor vitamine și minerale, însă nu pot înlocui un stil de viață sănătos.

Cum ai putea să previi tendinita

Tendinita ar putea fi prevenită dacă se elimina cauzele ei. De exemplu, cei care fac tendinită din cauza activităților sportive, ar trebui să se încălzească mai bine și să crească doar în mod treptat nivelul de intensitate al antrenamentelor, astfel încât mușchii să devină flexibili și puternici pas cu pas. Cu toate acestea, nu ar trebui neglijat nici purtarea unui echipament adecvat pentru a desfășura o activitate sănătoasă.

Dacă ai un episod de tendinită, te poți asigura ulterior că nu te vei mai răni dacă faci o încălzire corectă a mușchilor înainte de antrenament, utilizând tehnici corecte. De asemenea, dacă a fost cauzată de modul în care îți desfășori activitatea la birou, o postură corectă și alternarea perioadelor în care stai cu cele de mișcare, pot evita sarcinile solicitante pentru tendoane și îți pot oferi confort. Scaunul ergonomic și ajustarea mobilierului pentru protejarea tendoanelor și a articulațiilor, pot fi de asemenea, factori importanți pentru sănătatea organismului.

Recuperarea poate dura câteva săptămâni sau luni dacă o ai, iar cea mai bună modalitate de a preveni acest lucru este să eviți activitățile care ar putea duce la suprasolicitarea tendoanelor. Dar dacă acest lucru nu este posibil și remediile menționate la domiciliu nu au avut efect, este important să ceri ajutorul unui specialist.

Pentru că aceasta este o inflamație ce afectează tendoanele și durerile pot fi destul de mari, tratamentul rapid pentru tendinită poate viza o combinație de terapii, menite să amelioreze simptomele neplăcute și dobândirea confortului.

Bugetul.ro
Ciudatul produs de la Kaufland făcut din deșeuri e cumpărat pe bandă rulantă. Prețul cerut de retailerul german nu este deloc unul foarte mic
redactia.ro
Imagini de colecție. Cum arăta Anca Alexandrescu la debutul în presă, acum 20 de ani
Bugetul.ro
Colac de salvare pentru sute de angajați din România. O mare companie austriacă preia frâiele unei fabrici intrate în insolvență
a1.ro
Radu Ștefan Bănică, „bărbat în casă la 16 ani”. Ce compliment prețios i-a făcut Andreea Marin după lansarea piesei „Om Mare”
Playtech.ro
Bebeluș salvat în ultimul moment, în Iași. Înghețat, micuțul a fost auzit plângând
observatornews.ro
1.100 de camere video de ultimă generaţie pe şoselele din România. Unde vor fi montate şi ce înregistrează
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Scapi de mucegai cu un produs prezent în orice casă. Trucul infailibil pentru o mare problemă
realitatea.net
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Soluții care te pot scoate din încurcătură
SportpeSurse
Relația apropiată dintre Anca Alexandrescu și Călin Georgescu, devoalată de un martor-cheie. Ce s-a întâmplat la ceas de seară
Playtech.ro
Momentul în care a izbucnit incendiul în clubul din Macedonia de Nord. Artificiile au aprins totul în câteva secunde VIDEO
Dailybusiness.ro
Pensii mai mari pentru anumiți pensionari în funcție de anul nașterii
RomaniaTV
ULTIMA ORĂ! Iubitul Danielei Nane, internat de urgență, după ce s-a aruncat de la înălțime. Ce s-a întâmplat cu tânărul tenor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Amalia Năstase a pierdut lupta cu kilogramele. Fosta soție a lui Ilie Năstase slăbise 30 de kilograme, dar le-a pus la loc. Cum arată acum
redactia.ro
Numire controversată făcută de Ilie Bolojan. Pe cine a adus consilieri la Cotroceni
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`