Tratamentul durerilor în talpa piciorului este unul complicat și de durată. Durerea piciorului este un semnal de avertizare important din punct de vedere biologic care indică patologia piciorului. Durerea la picior apare din cauza suprasolicitării, deformării, fracturilor, patologiilor tendoanelor și articulațiilor, sau afecțiunilor generale cauzate de tulburări metabolice.
Pentru a stabili un diagnostic corect, specialiștii trebuie să știe în ce circumstanțe a apărut durerea de picior. Durerea de picior poate apărea ca urmare a antrenamentului crescut, distribuției necorespunzătoare a sarcinii și rănilor. În plus, există și alte boli care se manifestă ca durere la picior, dar nu au nicio legătură cu ortopedia.
Tratamentul durerilor în talpa piciorului. Cum să eviți durerea
Dacă suferi de durere bruscă sau cronică, nu aștepta până când disconfortul va crește. Consultă un specialist înainte ca durerea de picior să escaladeze și să provoace daune permanente. Durerea în talpa piciorului poate fi luată în considerare în câteva etape. Durerea în călcâi sau în tendonul lui Ahile este tipică pentru posteriorul piciorului. Uneori, durerea se poate manifesta și din cauza trombozei venoase.
Durerea în degetele de la picioare, adesea ca urmare a picioarelor plate transversale, apare în partea anterioară a piciorului. Nu este întotdeauna necesar să consultați un medic cu aceste plângeri. Uneori, pentru a trata cu succes durerile de picior, este necesar doar să schimbi încălțămintea, să reduci sarcina pe picior sau să schimbi tehnica de mers. De asemenea, uneori durerea apare din cauza bătăturilor formate pe picior.
Din motiv că picioarele și gleznele sunt implicate activ în diverse activități zilnice, durerea care apare în ele poate provoca o mulțime de probleme. Tratamentele la domiciliu presupune exerciții cu piciorul, răcirea acestuia cu gheață și administrarea medicamentelor pentru durere fără prescripție medicală.
Acest tratament te pot ajuta la ameliorarea durerii și la reducerea inflamației. Dar în caz de durere severă, umflare sau o rană deschisă, ar trebui să consultați un medic. Asigură-te că consultați un medic dacă nu mai poți călca pe piciorul rănit, dacă piciorul este foarte dur sau amorțit sau dacă suferi de diabet. Medicul va examina, eventual va scrie o trimitere pentru o radiografie sau RMN și îți va recomanda tratament și exerciții speciale.
Exerciții fizice pentru gleznă și talpa piciorului. Cum să ameliorezi disconfortul acasă
Mobilitatea gleznelor și ameliorarea durerii în talpa piciorului poate fi îmbunătățită cu exerciții simple. În timpul exercițiului, ar trebui să simți o întindere în gleznă și vârful piciorului. Pentru a efectua exercițiul trebuie să stai cu picioarele pe pământ.
Alternativ, desenează cu piciorul în aer toate literele alfabetului, în timp ce tragi degetul mare înainte. Trebuie să faci mișcări scurte doar cu piciorul și glezna. Este important să repeți exercițiul cu celălalt picior. De asemenea, este recomandat să faci exercițiul de două ori pe zi. De cele mai multe ori, disconfortul în talpa piciorului apar din cauza întinderii gleznei, din acest motiv aceste exerciții sunt extrem de recomandate de către specialiști.
Tratamentul durerilor în talpa piciorului se prescrie după identificarea cauzei ce a provocat durerea. De cele mai multe ori, mobilitatea limitată și durerea în partea din spate a călcâiului pot fi semne ale unei leziuni ale tendonului lui Ahile. Acesta leagă mușchiul gambei de calcaneul și este afectat de prea mult stres și microtraumatisme repetate. Tendonul lui Ahile funcționează atunci când o persoană merge, aleargă, sare și stă în vârful picioarelor, astfel este adesea rănită în timpul sportului.