Local

Trei copii sunt internați în stare gravă în secțiile ATI – Covid-19 după ce s-au infectat! Rata îmbolnăvirii este tot mai mare în județul Iași. Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 50 de cazuri

Publicat: 06 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei copii sunt internați în stare gravă în secțiile ATI - Covid-19 după ce s-au infectat Rata îmbolnăvirii este tot mai mare în județul Iași. Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 50 de cazuri
Primele cazuri grave de infectare depistate la 3 copii din Iași

În acest weekend, au fost confirmate primele cazuri de infectare la copii! Aceștia sunt internați în secția ATI-Covid-19 a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași și se află în stare gravă. Rata infectării este tot mai crescută în județul Iași, iar medicii se așteaptă în continuare la ce e mai rău. În ultimele 24 de ore fiind confirmate peste 50 de noi cazuri

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, au fost înregistrate primele cazuri grave de infectare la copii, din acest an. În secția ATI-Covid-19 a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, sunt internații 3 minori cu o formă gravă a bolii. Numărul infectărilor în județul Iași este tot mai mare, iar medicii se așteaptă la ce e mai rău. Ieri, 5 septembrie 2021, în județul Iași, a fost înregistrat un nou record de infectări. În doar 24 de ore, peste 50 de persoane au fost confirmate cu Covid-19, însă la niciuna dintre acestea nu a fost depistată noua tulpină Delta. De mai bine de o lună, în județul Iași nu a mai fost confirmat niciun caz de infectare cu această tulpină.

Odată cu numărul mare de infectări a crescut și numărul persoanelor internate în spitalele suport Covid-19 din Iași. Peste 100 de ieșeni erau internați ieri, iar 18 dintre aceștia se aflau în stare foarte gravă în Secțiile ATI. Din numărul total de paturi ocupate în Secțiile de Terapie Intensivă, 8 erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, 4 la Spitalul Municipal Pașcani și 3 la Spitalul de Neurochirurgie, rămânând libere doar 5 locuri. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, ieri a fost raportat un decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 952.
În august 2021, peste 20 de ieșeni infectați au decedat. Aceștia au suferit de o formă gravă a bolii și niciunul dintre ei nu era imunizat împotriva Covid-19.

Rata tot mai scăzută a imunizării în județul Iași

Puțin peste 200 de doze de vaccin au fost administrate sâmbătă, 4 septembrie 2021. Medicii au imunizat 263 de ieșeni. Dintre aceștia, 175 s-au vaccinat cu prima doză și doar 88 de ieșeni s-au prezentat la rapel. Dintre cele peste 100 de persoane imunizate cu prima doză, 101 au ales să se vaccineze cu Johnson&Johnson, care necesită o singură doză, fără să mai fie nevoie de rapel, acesta find și motivul numărului mic de persoane care merg pentru administrarea celei de-a doua doze.
De la debutul imunizării cu Johnson&Johnson, în județul Iași au fost administrate 23.945 de doze. De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, 5 septembrie 2021, s-au imunizat 410.314 de ieșeni și au fost înregistrate 469 de reacții adverse ușoare.

În acest weekend a fost depistat un focar de infecție într-un spital din Iași

Direcția de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judetul Iași. În Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO) – Secția Îngrijiri Paliative – la ultima testare s-au mai confirmat 2 pacienți. În cazul acestui focar, inițial au fost confirmați pozitiv 3 salariați și 1 pacient. Măsura de prevenire a răspândirii, în acest caz, a fost dezinfecția secției.

Adauga un comentariu