Local

Trei decese cauzate de noul coronavirus, la Iași, în ultimele 24 de ore. Bilanțul total a ajuns la 703

Publicat: 04 apr. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
54.9% din cazurile confirmate s-au înregistrat la nevaccinați

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 04 aprilie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 39241 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 158 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Iasi au fost efectuate 979 teste.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 9 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 703.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 82 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 60 realizate de DSP Iași și 22 de SAJ Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 145379 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 86507 au fost vaccinate cu doza I si 58872 cu doza II. Pe data de 03 aprilie 2021 au fost vaccinate 1663 de persoane. Mentionam ca 413 de persoane au primit doza I și 1250 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 278 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 04 aprilie 2021, sunt ocupate 437 de paturi din care 64 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 7 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 7 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 17 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 13 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă mai sunt libere 2 paturi ATI:

 • 2 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 133 de paturi:

 • 1 pat la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 3 paturi la Spitalul Hârlău
 • 20 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 45 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 12 paturi la Spitalul Militar
 • 52 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate paturile ATI.

7 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt  ocupate paturile ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 04 aprilie 2021, un număr de 2534 de persoane se află în izolare, iar 1757 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 39423 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 40190 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Conform Hotărârii nr. 21 din 02 aprilie 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, San Marino, Slovenia, Serbia, Suedia, Olanda, Cipru, Slovacia, Estonia, Monaco, Austria, Italia, Polonia, Africa de Sud, Aruba, Franta, Brazilia, Liban, Malta, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Macedonia de Nord, Kuweit, Republica Moldova, Ungaria, Palestina, Iordania, Seychelles, Kosovo, Bulgaria, Paraguay, Teritoriul Insulelor Wallis si Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Bosnia and Herzegovina, Letonia și Curacao.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.  
Adauga un comentariu