International

Trei profesori din Austria, dați afară pentru că nu au purtat mască de protecție

Publicat: 20 mart. 2021
Cei trei profesori din districtele Freistadt, Voecklabruck şi oraşul Wels din Austria Superioară au fost demişi după ce discuţiile cu autorităţile nu au reuşit să rezolve situaţia

Trei profesori din Austria care au refuzat să poarte măşti de protecţie împotriva COVID-19 au fost demişi, relatează ziarul Kronen Zeitung și Reuters.

Cei trei profesori din districtele Freistadt, Voecklabruck şi oraşul Wels din Austria Superioară au fost demişi după ce discuţiile cu autorităţile nu au reuşit să rezolve situaţia, a precizat ziarul.

„Au existat multe eforturi pentru a-l convinge să se conformeze măsurilor de prevenţie, însă toate au fost în zadar”, a declarat Ministerul Educaţiei despre profesorul din Freistadt.

Alţi trei profesori din Freistadt, Braunau şi Steyr au fost convinşi să poarte măşti şi şi-au păstrat slujbele, a mai relatat ziarul.

Începând cu 25 ianuarie, Austria şi-a înăsprit regulile pentru a cere purtarea măştilor de tip FFP2, care filtrează particulele, acolo unde anterior puteau fi utilizate măşti de bumbac.

Un bărbat, arestat de poliție pentru că nu purta mască în Elveția

Nu este singura țară în care refuzul de a purta masca este sancționat aspru.

În Elveţia, unde purtarea măştii este obligatorie în interior, un autoproclamat „rebel al coronavirusului” a încercat să intre într-un supermarket din Lucerna fără a purta mască. El a refuzat în mod repetat să poarte o mască şi a fost în cele din urmă arestat de poliţie.

Acum, bărbatul nu va mai avea voie să intre cinci ani în lanţul de supermarketuri Migros. I s-a interzis de asemenea accesul în magazinele SportXX şi Micasa.

Adauga un comentariu