Actualitate

Trei turişti au fost surprinşi când aruncau gunoaie pe spaţiul verde, în nordul staţiunii Mamaia – VIDEO

Publicat: 18 iul. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Trei turişti au fost surprinşi când aruncau gunoaie pe spaţiul verde în nordul staţiunii Mamaia - VIDEO
Cei doi bărbaţi sunt căutați de autoritățile locale din Constanța pentru a fi amendați

Trei turişti au fost filmaţi duminică, 17 iulie, când aruncau gunoaie pe spaţiul verde, într-o parcare din nordul staţiunii Mamaia, în zona Summerland. Fără să se gândească că ceea ce urmează să facă este greşit total pentru o societate civilizată relativ, doi dintre cei trei turişti, proprietari ai unui BMW în care şi-au permis să bage combustibil pentru a ajunge la mare şi în acest an, au fost surprinşi de un martor cu telefonul mobil.

Trei turişti au fost filmaţi când aruncau gunoaie pe spaţiul verde

Duminică, 17 iulie, în plin sezon estival, trei turişti au fost filmaţi când aruncau gunoaie pe spaţiul verde, în nordul staţiunii Mamaia. Astfel, în imaginile publicate pe reţelele de socializare se poate observa cum, iniţial, unul dintre aşa-zişii turişti, scoate din portbagajul BMW-ului o ladă pe care o aruncă în spaţiul verde.

Ulterior, un altul, prieten cu primul, apucă un alt gunoi pe care, aşa cum a învăţat de la prietenul său needucat, îl aruncă fără jenă în iarbă. Lângă cei doi bărbaţi se afla şi un al treilea, care, deşi nu a aruncat nici un gunoi, nu pare să fie deranjat de gesturile prietenilor săi şi continuă discuţia cu aceştia ca şi cum totul este perfect normal şi nimic nu s-ar fi întâmplat.

Din nefericire pentru litoralul românesc, pentru oamenii civilizaţi care vor să îşi petreacă zilele libere la malul mării, într-un mediu curat, astfel de specimene trăiesc în grupuri, astfel ca situaţii asemănătoare se întâmplă des. Gestul celor doi turişti este cu atât mai revoltător cu cât, la numai câţiva zeci de metri distanţă de locul în care au fost filmaţi aruncând gunoaie, se află mai multe tomberoane.

În acest caz, autorităţile locale din Constanţa au anunţat că îi caută pe cei doi bărbaţi pentru a-i amenda.

Clipul video publicat în spaţiul media a adunat zeci de comentarii din partea oamenilor revoltaţi, iar printre acestea se numără şi unul care caracterizează situaţia, dar şi turiştii în numai câteva cuvinte:

„Sunt şi ei exact ce au aruncat: nişte gunoaie”, a scris pe pagina de socializare Gheorghe Radu Radasanu.

Marea Neagră, cea mai poluată apă din Europa

Într-un context asemănător, tragem un semnal de alarmă pentru turiştii care aleg să îşi petreacă timpul pe litoral. Aceștia trebuie să fie extrem de atenţi deoarece în urma unor rapoarte făcute de experţi, s-a descoperit că apa Mării Negre este cea mai poluată din Europa. În urma analizelor, experții au găsit 90 de substanţe periculoase care pot afecta oamenii și se pare că numărul acestora este de două ori mai mare decât în Marea Mediterană.

Una dintre cauzele acestei poluări s-ar datora transportului maritim, în special pentru reziduurile de petrol și alți derivați ajunși în apă. De altfel, apele uzate sunt una dintre principalele surse de poluare în Marea Neagră, conform raportului european. Totodată, bazinul mării primește ape uzate de la orașele riverane și din alte 20 de state europene.

Cel mai grav este că acești compuși organici și anorganici din aceste ape sunt cauza infecțiilor gastro-intestinale care îi chinuie an de an pe turiști.

De altfel, se pare că au fost făcute publice riscurile la care te expui dacă mănânci porumb sau gogoși pe plajele din România.

Iar dacă apa poluată din Marea Neagră nu pare îndeajuns, se pare că și turiștii ajută la poluarea mediului, de vreme ce trei tineri au fost surprinşi când aruncau gunoaie pe spaţiul verde, în nordul staţiunii Mamaia.

Comentarii
Adauga un comentariu