Local

Trupul neînsufleţit al Dragăi Olteanu Matei este preluat de la morga Spitalului Sf. Spiridon din Iași – FOTO/ LIVE VIDEO/ UPDATE

Publicat: 19 nov. 2020
Actriția Draga Olteanu Matei va fi scoasă de la morga Spitalului Sf. Spiridon din Iași

Trupul neînsufleţit al Dragăi Olteanu Matei va fi preluat de la morga spitalului Sf. Spiridon din Iași. Actrița a trecut la cele veşnice în cursul nopţii de marţi spre miercuri la ora 2.00.

Conform informaţiile BZI.RO, trupul neînsufleţit va fi preluat de prietenii actriţei, prieteni la care stătea în casă. Conform altor surse BZI.RO, actriţa va fi înmormântata într-un cimitir din Piatra Neamț.

UPDATE: Prof. dr. Diana Cimpoeșu, despre decesul actriței Draga Olteanu Matei

Șefa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Spiridon din Iași a făcut declarații de ultimă oră după decesul actriței Draga Olteanu Matei. Prof. dr. Diana Cimpoeșu a relatat ultimele momente din viața marei artiste a României.

Trupul actriței a fost scos în urmă cu câteva ore de la morga Spitalului Sf. Spiridon și preluat de prietenii cei mai apropiați care i-au fost alături până în ultimul moment. Trupul va fi dus la cinematograf. Șefa UPU a declarat că echipa medicală a luptat din prima secundă când a ajuns la Iași pentru viața artistei.

Draga Olteanu Matei era confunză, însă a comunicat cu voce slabă puține cuvinte. În primele zile de când a fost adusă la UPU Iași, actrița dădea semne de ameliorare a stării de sănătate, însă din nefericire ieri s-a stins.

„Echipa medicală a Spitalului Clinic Sf. Spiridon este tristă aşa cum este tristă întreaga ţară pentru pierderea marei actriţei. Am primit-o în urgenţă. Ne-am luptat din prima secundă pentru viaţa ei şi am fost bucuroşi că în primele ore părea că terapia aplicată, stabilizarea hemodinamică, respiratorie, tranfuziile de sânge au dat mici rezultate. Pacienta era confuză, dar a dat câteva relaţii echipei medicale. Apoi, în zilele care au urmat, terapia intensivă, gastroenterologia, cardiologia au încercat pe parcursul fiecărui minut să susţină hemodinamic, respirator din punct de vedere al funcţiilor vitale viaţa pacientei. Însă, o vârstă înaintată şi patologică multiplă, complexă a făcut că evoluţia ei să nu fie cea pe care cu toţii am fi dorit-o. Din păcate, în gardă de ieri, la 02.11 minute inima doamnei s-a oprit”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Actrița a fost testată pentru Covid-19

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a declarat cu durere că este o mare pierdere pentru echipa medicală de la Spitalul Sf. Spiridon, dar și pentru întreaga Românie. Actrița Draga Olteanu Matei a fost testată pentru infecția Covid-19, însă rezultatul a fost unul negativ.

„A fost o durere şi pentru noi, e o durere atunci când pierdem un pacient, mai ales când acest pacient este un simbol pentru întreaga ţară.

În momentele petrecute în spital, relaţiile au fost cele medicale, despre medicaţia pe care o luă, despre afecţiunile cardiovasculare, despre pierdea de sânge. Puţine cuvinte, cu vocea foarte slabă, recunoştea mai mult cu privirea. Cuvintele importante au fost rostite probabil înainte către familie, prieteni, cei dragi.

Pentru noi, un pacient este un pacient, iar acesta a fost un pacient de Terapie Intensivă, o mare urgenţă din primul moment. Când a venit la Spitalul Piatra Neamţ, imediat a fost transferată pentru că avea nevoie de gastroenterologie intervenţională şi atunci a fost luată rapid, mai ales că spitalul Piatra Neamţ era un spital care primea pacienţi Covid-19 pozitivi, iar aici nu există această suspiciune şi nu a existat în niciun moment. Testarea s-a făcut obligatoriu aşa cum se făcea pentru toţi pacienţii”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, sefa UPU SMURD Iași.

Comentarii
  • sotul medic dansa o actrita cu sute de roluri nu au avut bani sa-si cumpere o casa? cum sa profiti de ospitalitatea unor prieteni care acum mai trebuie sa te si inmormanteze?
    probabil ca si in CER vei solicita un loc in FATA in detrimentul altor ACTORI care nu au fost atat de mediatizati.

  • Au stat intr-o casa nationalizata ca multi alti actori, case care ulterior au fost revendicate.Vezi si cazul lui George Constantin care a murit de ,,inima rea ,,cu gandul ca trebuia sa elibereze un astfel de imobil.
    In rest despre morti numai de bine.

  • Anonim, vezi-ti de familia ta si nu te fte grija de a altora. Nu stii tu ce intelegere au avut, avea si pensie, primeste si 5000 de ron ajutor de inmormantare, asa ca hai marsh.

Adauga un comentariu