Magazin

Tu știi care sunt cele mai importante accesorii pentru o mașină de teren? Află cum să îți echipezi mașina pentru orice scenariu!

Publicat: 19 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tu știi care sunt cele mai importante accesorii pentru o mașină de teren Află cum să îți echipezi mașina pentru orice scenariu

Mașinile sunt pentru toți o necesitate, dar unii dintre noi aleg să își achiziționeze mașini și pentru alte activități, nu doar cele zilnice din interiorul orașului, Mașinile pot fi folosite și pentru escapade și în scopuri recreative, mai ales dacă vorbim de mașinile de teren. Dimensiunile acestora, puterea, tracțiunea, ne oferă posibilitatea de a ne deplasa pe drumuri pe care o mașină normală nu ar putea să ajungă. SUV-urile pot fi folosite și în oraș, dar acestea sunt concepute pentru drumuri care sunt greu de parcurs, pentru a tracta și pentru a suporta greutăți ridicate.

    Echipează-ți mașina de teren corespunzător

Dacă îți place să te relaxezi la munte, la camping sau să te folosești de mașină pentru a parcurge trasee de off road atunci trebuie să alegi o mașină pe măsură. După ce îți achiziționezi o mașină de teren trebuie să o și echipezi în conformitate cu modalitatea în care ți-ai propus să o folosești. De la exteriorul mașinii până în interior, aceasta trebuie modificată pentru a suporta sarcinile pe care îți propui să le îndeplinești cu ea. Cauciucuri, apărători, bări, proiectoare auto. Fiecare accesoriu are un rol important pentru confort, siguranță și eficiență.

1. Cârlig de remorcare

Cârligul de remorcare este un accesoriu important pentru orice tip de mașină, nu doar cele de teren, dar dacă ai un SUV este esențial să îl deții. Dacă ești fan off road și vrei să parcurgi asemenea trasee cu prietenii, atunci un cârlig de remorcare poate fi salvator în cazul în care unul dintre apropiați rămâne împotmolit sau are o defecțiune la mașină. De asemenea, dacă deții categoriile auto necesare, poți prinde o remorcă după mașină care îți va permite să transporți mai multe atunci când decizi să mergi la munte. Ba mai mult, poți opta pentru remorcarea unei rulote după mașina de teren, o variant care îți permite să campezi în locuri greu accesibile și să te bucuri de un confort asemănător cu cel al unei locuințe. Pentru a alege cea mai bună variantă pentru mașina ta, caută dintr-o gamă variată de cârlige auto de pe Autogedal.ro.

2. Scuturi metalice auto

Traseele off road sau drumurile montane pot produce daune majore mașinii dacă nu o echipezi corespunzător. Pentru a te asigura că te vei deplasa pe orice tip de drum în siguranță, trebuie să îți echipezi mașina cu un scut metalic care îți va asigura o protecție corespunzătoare a vehiculului față de obiectele aflate pe carosabil sau pe drumurile forestiere. Scuturile metalice au o durată mai mare de viață și o rezistență mai ridicată față de cele din plastic sau fibră de sticlă.

3. Suport pentru biciclete

Dacă principalul motiv pentru care alegi o mașină de teren e pentru a te deplasa liniștit și în siguranță în zonele de munte pentru a petrece timp de calitate, atunci suportul pentru bicicletă este un accesoriu care nu trebuie să lipsească de pe vehiculul tău. Chiar dacă un SUV te poate duce pe trasee inaccesibile pentru un sedan, o plimbare cu bicicleta este mai plăcută și mai sănătoasă pentru tine și cei dragi.

Prin urmare, indiferent de motivele pentru care alegi să îți achiziționezi o mașină de teren, echiparea corespunzătoare a acesteia trebuie să reprezinte o prioritate pentru tine!

Sursă foto: unsplash.com

Adauga un comentariu