Sanatate

Valori glicemie din deget: Simptome care îți indică nivelul scăzut de zahăr din sânge

Publicat: 20 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Valori glicemie din deget Simptome care îți indică nivelul scăzut de zahăr din sânge
Pentru a efectua testul ai nevoie de sânge din deget

Valorile glicemiei din deget fluctuează pe parcursul zilei. Acesta este influențat de aportul alimentar. Persoanele care suferă de această afecțiune nu produc suficientă insulină. Astfel, nivelurile de zahăr din sânge sunt adesea prea mari.

Un nivel prea ridicat de zahăr în sânge poate deteriora vasele sanguine, dar și unele organe. De cele mai multe ori valorile glicemiei sunt determinate pentru a detecta diabetul. De asemenea, acest test este indicat pentru a ajusta terapia la diabetici. Glicemia din deget este verificată la gravide și la nou-născuți. De obicei, un semn care semnalează o afecțiune provocată de nivelul de zahăr din sânge este pierderea cunoștinței.

persoana care verifica rezultatul testului de glicemie din deget
Simptomele neplăcute apar în cazul hipoglicemiei

Valori glicemie din deget: Cum să verifici nivelul de zahăr din sânge cu un glucometru

Pentru a reuși să-ți verifici nivelul de zahăr din sânge ai nevoie de un set de glucometre. Acesta este un dispozitiv de măsurare a valorii glicemiei. Pentru a efectua testul ai nevoie de sânge din deget. Pentru a obține sângele trebuie să folosești dispozitivul pentru a înțepa degetul. Pentru copii mici, acest text este efectuat cu sânge din călcâi. Există posibilitatea ca ulterior să simtă un disconfort la nivelul călcâiului.

Sângele este pus pe banda de testare a dispozitivului. Ulterior, aceasta este plasată în glucometru. Pentru a obține rezultatul ai nevoie de aproximativ 5-30 de secunde. După ce timpul se scurge, aparatul îți va arăta rezultatul.

În unele cazuri aparatul poate arăta un nivel al zahărului din sânge prea scăzut. De cele mai multe ori, acest rezultat este influențat de supradozajul de insulină din timpul tratamentului pentru diabet. De asemenea, în cazul persoanelor care suferă de boli ale pancreasului, boala cauzează supraproducția de insulină. Femeile care se apropie de menopauză suferă de dezechilibru hormonal. Acesta, la fel, ar putea fi un motiv a nivelului ridicat de zahăr din sânge.

persoana care isi verifica nivelul de glicemie din sange
În cazul bărbaților valorile glicemiei pot fi influențate de munca fizică exagerată fără o alimentație corespunzătoare

Cum să identifici la timp nivelul scăzut de zahăr din sânge: Valori care îți pun viața în pericol

În cazul bărbaților valorile glicemiei pot fi influențate de munca fizică exagerată fără o alimentație corespunzătoare. Cu siguranță, un regim precum cel din timpul diareii este extrem de important, însă, nu trebuie să te înfometezi. Acest simptom poate apărea și după o perioadă lungă de post. În cazul în care concentrația de glucoză din sânge este prea scăzută, pot apărea simptome precum scăderea concentrației, convulsii, tremur la nivelul picioarelor, amorțeală însoțită de o stare de șoc.

Simptomele neplăcute apar în cazul hipoglicemiei. Aceasta începe să se manifeste atunci când dispozitivul de testare indică o valoarea a zahărului de 70 sau 65 mg/dl. În unele cazuri, nivelul zahărului din sânge poate fi prea ridicat. Acesta este, de obicei, ridicat atunci când persoana suferă de diabet, hipertiroidism sau pancreatită. Unele medicamente pot afecta valorile glicemiei. Spre exemplu, un tratament cu antibiotice pentru infecțiile urinare sau unul pentru a scăpa de sinuzită poate afecta indicele normale.

Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge sunt însoțite de simptome extrem de neplăcute. La fel ca și în cazul unei infecții, persoana suferă de urinare frecventă, sete extremă și pierdere involuntară greutății corpului. De asemenea, persistă oboseala și greața. În acest caz, există riscul să dezvolți o infecție fungică ale organelor genitale.

persoana care isi verifica nivelul de glicemie din sange
Pentru a obține rezultatul ai nevoie de aproximativ 5-30 de secunde

Valorile glicemiei normale în funcție de perioada zilei : La ce trebuie să fii atent atunci când îți măsori nivelul de zahăr din sânge

O persoana care nu suferă de o afecțiune, înainte de a lua micul dejun ar trebui să înregistreze o valoare a glicemiei de 100 mg/dl. De asemenea, după ce a luat masa și două ore mai târziu, valoarea zahărului din sânge nu trebuie să fie mai mare de 140 mg/dl.

Pentru a te asigura că sănătatea ta nu este supusă unui risc trebuie să-ți verifici frecvent cu ajutorul unui glucometru nivelul de zahăr din sânge. Este foarte indicat să porți dispozitivul cu tine pentru a te testa de fiecare dată după când simți nevoia. Specialiștii recomandă efectuarea procedurii de testare înainte de masă și înainte de culcare. De asemenea, este indicat să te testezi și dimineața.

Este foarte bine să cunoști ce valori de glicemie din deget ai după masă. O testare după luarea micului dejun sau după prânz este indicată pentru a obține o estimare a modului în care alimentele afectează nivelul de zahăr din organism.

persoana care verifica altei persoane valorile de glicemie din sange
Un nivel prea ridicat de zahăr în sânge poate deteriora vasele sanguine

Adauga un comentariu