Coronavirus

Turistă româncă infectată cu noul coronavirus în Grecia

Publicat: 16 iul. 2020
Turistă româncă infectată cu noul coronavirus în Grecia
Turistă româncă infectată cu noul coronavirus în Grecia

Turistă româncă infectată cu noul coronavirus în Grecia. În Grecia, cazurile de coronavirus la români sunt în ascensiune în fiecare zi. Miercuri, presa din Grecia a adus la cunoștința publicului două cazuri: o româncă, în vârstă de 60 de ani, este internată în Atena, iar un turist român, care se află în Corfu.

Test negativ – test pozitiv. Turistă româncă infectată cu noul coronavirus în Grecia

În ceea ce privește pacienta în vârstă de 60 de ani, aceasta a călătorit în Grecia pentru a-și vizita fiica, ce are un loc de muncă acolo. Femeia a trecut granița la Promachonas și în acel moment a făcut un test, care ieșise negativ.
După ce a petrecut câteva zile în Grecia, femeia în vârstă de 60 de ani a sesizat primele simptome. A mers la spitalul local, unde a repetat testul, iar de data aceasta, rezultatul a fost pozitiv. Deoarece starea acesteia s-a agravat, a fost transferată la un spital din Atena.

Al doilea caz a fost raportat de către presa elenă miercuri. De data aceasta, este vorba de un turist din Corfu, vestul Greciei. Bărbatul de origine română a fost pus în carantină, împreună cu soția sa, care la momentul actual nu se știe dacă a fost infectată cu noul coronavirus.

Câte cazuri de coronavirus sunt în Grecia în momentul de față

Fiind îngrijorate de creșterea numărului de cazuri, autoritățile elene au înăsprit măsurile pentru a limita răspândirea virusului. În acest moment sunt cel puțin 7 români confirmați cu noul coronavirus în Grecia.
Bilanțul cazurilor pozitive din Grecia a ajuns la 3.910 până în acest moment. Dintre acestea 193 sunt decese, iar un număr de 1.374 de persoane s-au vindecat.

Turiștii trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19

Conform MAE, turiștii care se îndreptă spre Grecia și aleg să folosească punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 de la miezul nopții potrivit cu informațiile de ultimă oră publicate de autoritățile elene pe site-ul https://travel.gov.gr.

„Deși inițial autoritățile elene au comunicat că această condiție se aplică începând cu data de 15 iulie ora 06.00, conform informațiilor comunicate public în cursul zilei de astăzi (marți – n.r.), termenul a fost devansat, respectiv 15 iulie, ora 00.01. MAE reamintește că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective”, se arată într-un comunicat al MAE.

MAE anunță că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic și ai Ambasadei României la Sofia se vor afla în continuare la punctul de frontieră Kulata-Promachonas în cursul zilei de miercuri, pentru a garanta cetățenilor că vor beneficia de asistență consulară, în cazul în care vor avea nevoie.

La cine apelezi dacă te afli într-o situație complicată în Grecia. Anunț pentru cei care doresc să meargă în vacanță în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe asigură cetățenii români că se află la dispoziția lor în orice situație dificilă s-ar afla. Oamenii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Totodată, în cazul românilor care au o problemă delicată în acest sens și cu un caracter de urgență, pot apela misiunea diplomatică a României prin intermediul telefonului de urgență din Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Pentru alte nformații, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro.

Femeia diagnosticată cu COVID-19 din Suedia nu a respectat carantina

Conform legislaţiei din Grecia, fiecare turist testat are obligaţia de a sta în carantină până la venirea rezultatelor. Turiştii sunt obligaţi să ofere autorităţilor greceşti o adresă la care pot fi găsiţi. Autorităţile din Grecia au explicat faptul că turiştii sunt obligaţi să stea 24 de ore în izolare, iar dacă vor fi sunaţi, aceastia au obligativitatea de a colabora cu autorităţile. Totuşi, dacă o persoană testată nu este sunata în maxim 24 de ore înseamnă că testul este unul negativ, neexistant pericolul ca acea persoană să fie infectată. În aceste condiţii, femeia din Suedia care a fost diagnosticată cu COVID-19 nu a respectat măsurile obligatorii impuse de greci. Acestea încearcă să identifice toţi contacții direcţi a cazurilor conformate. Femeia suedeză a fost găsită, într-un final, în timp ce se plimba prin Atena.

Adauga un comentariu