Sanatate

Tusea și durerea în gât tratament. Ce să administrezi atunci când apar primele semne ale unei răceli?  

Publicat: 27 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Tusea și durerea în gât tratament. Ce să administrezi atunci când apar primele semne ale unei răceli  
O durere în gât poate avea mai multe cauze care necesită abordări diferite ale tratamentului

Tusea și durerea în gât presupun un tratament pentru răceală. Aceste deranjuri sunt considerate simptome ale unei răceli. Mulți oameni preferă să le trateze singuri, luând medicamente antiinflamatoare, pastile sub forma unor acadele sau decocturi din plante, care calmează tusea și încurajează secreția de spută.

Dacă este vorba de o răceală și este abia la început, un astfel de tratament, combinat cu odihnă și multă băutură caldă, este eficient. Dar o zgârietură în gât, o senzație de noduli în fundul gâtului, o tuse uscată, persistentă sau intermitentă se pot datora altor cauze. Dacă tratamentul cu plante sau medicamente antiinflamatoare nu se ameliorează în 1-2 zile. Iar, dacă starea pacientului se înrăutățește, manifestându-se și durerile toracice severe, atacuri de sufocare sau atacuri de panică și febră severă trebuie să se solicite asistență medicală. O durere în gât poate avea mai multe cauze care necesită abordări diferite ale tratamentului.

Tusea și durerea în gât tratament. Cum poți ameliora simptomele acasă

Un tratament obișnuit pentru o durere în gât cauzată de un proces inflamator este Doctor MOM, picături pentru tuse Strepsils, Pharyngosept și pastile antibiotice locale. Pentru tusea uscată și obositoare, medicul poate prescrie medicamente care stimulează secreția de spută. Pentru alergii, luați antihistaminicele recomandate de medicul alergolog.

Pentru a reduce tusea, verificați microclimatul din locuința dumneavoastră. Se poate face zilnic o curățare umedă. Aerisiți de mai multe ori pe zi și deschideți ferestrele pe timp de noapte. Când simțiți că tușiți, beți apă caldă sau ceai de mentă. Evitați aerul condiționat, care dezumidifică aerul. Schimbările rapide de temperatură pot agrava inflamația.

Este bine să știi că imunitatea este slăbită în timpul sarcinii. Chiar și după o răceală ușoară, pot apărea inflamații. Medicația nu este recomandată, dar boala nu trebuie neglijată. Când tușești mult, mușchii abdominali se încordează, ceea ce este de nedorit în timpul sarcinii. Dacă aveți tuse sau dureri în gât, trebuie să beți multe băuturi calde. Acestea pot fi ceai cu miere sau lapte.

Remedii naturiste pentru calmarea deranjului din gât. Leacuri bătrânești sigur

Remediile populare stopează inflamația, elimină sputa și calmează un gât iritat. Printre cele mai sigure se numără un decoct cald de mușețel, mentă, lapte cald cu miere, unt, gargară cu decoct de mușețel, salvie sau soluție de bicarbonat de sodiu.

De asemenea, pentru calmarea iritației din gât este recomandată băutura caldă, comprese calde pe piept și gât și inhalații. Este foarte important să efectuați proceduri precum lubrifierea gâtului cu compoziții de ulei.

Acestea pot fi folosite la primele simptome, când procesul inflamator abia a început, dar dacă acesta nu poate fi oprit, există o durere ascuțită în spatele pieptului, tusea se intensifică, expectorația nu dispare, trebuie să consultați un medic.

Când sunteți însărcinată și căutați soluții pentru a calma tusea și durerea în gât trebuie să fiți atnetă ce tratament urmați. În această perioadă nu trebuie să luați produse farmaceutice, să faceți băi fierbinți de picioare sau să beți decocturi din plante la care ați avut cel puțin o dată o reacție alergică. Urmați recomandările medicului, nu depășiți doza recomandată și nu renunțați la medicamente la primul semn de însănătoșire.

Comentarii
  • Strepsils este doar o pierdere de bani si timp, nu face decat sa amelioreze pe timp extrem de scurt senzatia de zgariere in gat, nu vindeca cauza, nu anihileaza microbul, infectia, bacteria. Este un produs scump si ineficient. Nu mai pacaliti lumea aiurea.

Adauga un comentariu