UAIC, partener în organizarea celei de-a IV-a ediții a Forumului Educației România – Republica Moldova

UAIC, partener în organizarea celei de-a IV-a ediții a Forumului Educației România – Republica Moldova

21 mai 2024, 16:14,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a fost partener al evenimentului  Forumul Educației România – Republica Moldova – „Ecosistemul educațional în lumea digitalizată”, ediția a IV-a, care a avut loc în perioada 17-18 mai 2024, la Universitatea de Stat din Moldova, Centrul Mediacor, Chișinău. 

De la UAIC a participat la acest eveniment o delegație formată din prof. univ. dr. Liviu-George MAHA, Rectorul UAIC, alături de cadre didactice de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

Agenda evenimentului, care a avut ca temă „Profesorul față în față cu provocările diversității în educație”, a cuprins sesiuni plenare, workshopuri, masterclasses, dezbatere tematică și dialoguri profesionale, Rectorul UAIC participând, în calitate de keynote speaker, în cadrul panelului de deschidere. 

Printre temele dezbătute în cadrul acestei ediții a Forumului Educației România – Republica Moldova au fost: învățarea, incluziunea, cercetarea și inovarea în educație, competențele de literație ale elevilor, curriculumul pentru diversitate, leadershipul educațional. 

Pe parcursul celor două zile, cei peste 250 de profesori din mediul universitar și preuniversitar, specialiști și practicieni din Republica Moldova și România care au participat la lucrările Forumului,  au descoperit și împărtășit exemple de bună practică din cele două sisteme educaționale în domenii precum: provocările diversității în învățare, cercetare, inovare și excelență în era digitală, educația STEAM și cariera didactică, care vor contribui la îmbunătățirea practicilor profesionale din instituțiile educaționale.

Forumul Educației România – Republica Moldova este un eveniment educațional care promovează și susține învățarea, inovarea, exprimarea opiniilor și transferul practicilor profesionale de succes din sistemele educaționale din cele două țări, cu scopul îmbunătățirii educației elevilor și studenților. 

Organizatorii evenimentului au fost: Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, AGIROMD și Casa Profesorului, Chișinău, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chișinău, Asociația Română de Literație, Iași, Colegiul Richard Wurmbrand, Iași și Compania Quartz Matrix, Iași. Forumul Educației România-Republica Moldova, ediția a IV-a, a fost finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *