Razboi în Ucraina

Ucraina a prelungit legea marţială şi mobilizarea generală pentru încă trei luni

Publicat: 15 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ucraina a prelungit legea marţială şi mobilizarea generală pentru încă trei luni
Ucraina a prelungit legea marţială şi mobilizarea generală pentru încă trei luni

Parlamentul Ucrainei a prelungit din nou cu trei luni legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în vigoare din 24 februarie, de când Rusia a invadat ţara vecină, transmite luni DPA.

Anunţul a fost făcut luni de către preşedintele Radei, Ruslan Stefanciuk, notează Agerpres.

Secretul, care include o interdicţie de ieşire din Ucraina pentru toţi bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani, se va aplica până la data de 21 noiembrie inclusiv.

Aceasta este a doua extindere a măsurii de la debutul agresiunii militare ruse contra Ucrainei. Legea marţială conferă armatei drepturi sporite şi limitează libertăţile civile, precum dreptul de a manifesta.

Numeroşi experţi văd în această prelungire un indicator al datei aproximative până la care Kievul se aşteaptă să continue confruntările cu Rusia.

Forțele Armate ale Ucrainei au lovit puternic instalațiile de la Enerhodar

Forțele Armate ale Ucrainei au lovit puternic instalațiile de la Enerhodar, exploziile fiind înregistrate în zona centralei nucleare Zaporojie, precizează administrația militaro-civilă a Enerhodar în canalul său de Telegram.

Focul a fost dechis asupra civilior și infrastructurii civile a orașului Enerhodar. De asemenea, au fost înregistrate explozii în zona centralei nucleare Zaporojie, a microdistrictelor rezidențiale ale orașului și a zonei industriale.

„Astăzi, pe 15 august, din partea opusă Niprului, s-a deschis din nou focul asupra civililor și infrastructurii civile a orașului Enerhodar. De mai bine de o oră, teroriștii forțelor armate ale Ucrainei efectuează focuri masive de la instalațiile de artilerie. În Enerhodar, au fost înregistrate explozii în zona centralei nucleare Zaporojie, a microdistrictelor rezidențiale ale orașului și a zonei industriale”, se arată în comunicat, citează TASS.

Ucraina îi amenință pe militarii ruși care trag în cea mai mare centrală nucleară din Europa

Ucraina îi amenință pe militarii ruși care trag în cea mai mare centrală nucleară din Europa sau o folosesc ca bază de tragere, în timp ce numeroase națiuni, care se tem de o catastrofă nucleară, au cerut Moscovei să își retragă forțele de la unitatea din Zaporojie, potrivit Reuters.

„Fiecare soldat rus care fie trage în uzină, fie trage folosind uzina ca acoperire, trebuie să înțeleagă că devine o țintă specială pentru agenții noștri de informații, pentru serviciile noastre speciale, pentru armata noastră”, a declarat sâmbătă seara președintele Volodimir Zelenski.

Adauga un comentariu