Razboi în Ucraina

Ucraina critică UE pentru că nu a îndeplinit planul de muniție

Publicat: 20 apr. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Ucraina critică UE pentru că nu a îndeplinit planul de muniție
Ucraina critică UE pentru că nu a îndeplinit planul de muniție

O dispută cu privire la modul de implementare a achizițiilor comune a încetinit eforturile blocului de a livra mai multe obuze la Kiev. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a criticat joi UE pentru că nu a „implementat propria decizie” de a cumpăra în comun muniție pentru Ucraina, în timp ce membrii blocului discută cu privire la modul de a pune în aplicare planurile.

„Incapacitatea UE de a-și pune în aplicare propria decizie privind achiziția comună de muniție pentru Ucraina este frustrantă”, a declarat Kuleba pe Twitter, marcând o schimbare considerabilă de ton de la Kiev către clubul căruia speră să se alăture, potrivit Politico.

Negocierile au ajuns într-un impas

Liderii UE au convenit luna trecută asupra ideii de a se uni și de a extrage bani pentru a ajuta la livrarea Kievului a până la 1 milion de obuze în următoarele 12 luni, în timp ce Ucraina luptă împotriva invaziei Rusiei. Dar negocierile au ajuns într-un impas la nivel de ambasador cu privire la modul de cheltuire a 1 miliard de euro rezervat pentru contractele comune.

Kuleba a spus că acesta a fost un test al capacității UE de a lua noi decizii cruciale de securitate și dacă blocul are cu adevărat „autonomie strategică” – făcând ecou termenului preferat folosit de președintele francez Emmanuel Macron când a stârnit recent controverse spunând că Europa nu trebuie să devină „ adepții Americii.”

„Pentru Ucraina, costul inacțiunii este măsurat în vieți umane”

Principalul punct de dispută în discuțiile de cumpărare de muniție se referă la cât de mult să restricționeze banii la producătorii din UE și dacă să includă companii din locuri precum SUA și Regatul Unit.

Franța a condus sarcina de a păstra banii în bloc, în timp ce alții, inclusiv Polonia, se tem că industria de apărare a Europei ar putea să nu fie la înălțimea sarcinii de a livra 1 milion de obuze Ucrainei în termenul promis de 12 luni.

Discuțiile vor continua probabil săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă că miniștrii de externe ai UE nu vor avea un acord în mână când se vor întâlni luni la Luxemburg pentru a discuta despre război.

„Pentru Ucraina, costul inacțiunii este măsurat în vieți umane”, a spus Kuleba.

Comentarii
  • Cata nesimtire la orcile Ucrainiene! Tarile Europene nu sunt obligate sa ajute Ucraina, este doar o solidaritate benevola din partea tarilor. Orcile naziste nici nu au intrat in Europa si critica Europa ca rasplata pentru sacrificiile tuturor tarilor ???!!! Cata nesimtire , cara aroganta, cat de parsivi pot fi porcii astia, Rusia are dreptate. Ehe… drumul catre Europa si Nato este foarte lung pentru nazisti.

  • N-am nimic cu poporul ucrainean, sunt oameni amarati dar politicienii ucraineni sunt de tot rahatul.
    Cum au mai fost aruncati la tomberon politicienii in Ucraina, asa ar trebui si acum dar nu in tomberon ci direct in puscarie, ca si politicienii rusi.
    Provoaca politicienii din Ucraina in stanga si in dreapta si emit tot felul de pretentii.
    Da’ cine sunteti voi ma, impreuna cu piticul dansator kaki sa tot dati ordine in stanga si in dreapta si sa emiteti pretentii?
    In loc sa cereti negocieri de pace, voi cereti munitie pana la ultimul ucrainean.

  • rutzul stie sa negocieze doar cu pistolul la tampla,a agresat un popor nevinovat care acum se apara deoarece a fost asuprit sute de ani de „fratii” rutzi,romanii sa-si aminteasca cata dragoste de pace au lasat in Romania in anii de dupa razboi.Ucrainenii trebuie si vor fi ajutati sa invinga in acest razboi,Suka ruZia si sustinatorilor ei!

  • Si Zelenski si Kuleba au recunoscut ca acordurile de la Minsk au fost praf in ochi. Ucraina a vrut razboi, nu sa aplice acele acorduri. 8 ani Ucraina s-a pregatit pentru razboi. S-a inarmat, a facut fortificatii multiple din beton armat. Acuma Ucraina are razboiul pe care l-a vrut. Pai sa-l duca pe banii ei! Vrei sa fii smardoi, fii pe banii tai, cum spunea Ciutacu.

  • Politicienii ucrainieni corupti care fura miliarde au provocat intentionat razboiul impinsi din spate de interese ascunse si murdare. Razboiul putea fi evitat suta la suta.Daca ucraina avea alt presedinte si alt guvern acest razboi nu era. Politicienii Ucrainei deghizati in ,,patrioti”au distrus ucraina si poporul ucrainean , ei sunt vinovatii dar ei au conturile pline, nu- i intereseaza, o ucraina vanduta la bucata, un popor distrus care zeci de ani vor plati datoriile pe armament, plus atatia morti. S- au cam saturat toate tarile de acest razboi, sunt alte nenoriciri in lume nu un razboi al prostilor si orgoliosilor de kakat. Niste parsivi care au provocat la maxim Rusia.

Adauga un comentariu