Local

Ucraineanca ce a fugit din calea războiului vrea să își câștige existența la Iași! Irina face produse unicat ce le poți păstra toată viața

Publicat: 30 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ucraineanca ce a fugit din calea războiului vrea să își câștige existența la Iași Irina face produse unicat ce le poți păstra toată viața
Războiul a constrâns mii de familii să caute o soluție și o cale prin care să își poată asigura un venit financiar măcar pentru o perioadă de timp

Irina Djoga este o ucraineancă care a fugit din calea războiului alături de fiul și sora ei, care are trei copii. La acest moment, femeile și copiii trăiesc la Iași. Rudele și prietenii care au rămas în Ucraina trec prin greutăți și crize atât financiare, cât și emoționale. Irina dorește să își câștige existența făcând la comandă caiete personalizate cu o copertă unică.

Această idee de a face o copertă interesantă și creativă nu îi aparține Irinei, ci femeia s-a inspirat de la un prieten care se ocupă cu această activitate în Vinița. Acestea sunt vândute și în Ucraina. Războiul a constrâns mii de familii să caute o soluție și o cale prin care să își poată asigura un venit financiar măcar pentru o perioadă de timp.

Irina, ucraineanca ce a fugit din calea războiului: „Având copii, ideile vin de peste tot”

Irina Djoga este distrusă din cauza despărțirii prin care a trecut. Femeia a ajuns să își vadă familia doar prin intermediul rețelelor de socializare. Aceasta este împreună cu sora și copiii la Iași. România este considerată o țară sigură, iar pentru a-și câștiga existența la Iași, Irina face la comandă caiete cu o copertă personalizată.

„Această idee nu îmi aparține, un prieten din orașul meu, Vinița, face astfel de lucrări unice. Eu am decis să fac ceva pentru a avea o sursă de venit. Având copii, ideile vin de peste tot, aceștia se uită la desene animate, iar eu fac chiar și poza personajului pe coperta unui caiet”, spune Irina Djoga.

Femeia face la comandă orice personaj din desene animate, dar și diverse idei și sugestii ale clientului sunt ascultate și îndeplinite cu profesionalism. În România, Irina se simte în siguranță alături de fiul și sora ei. Războiul a constrâns mii de familii să caute o soluție și o cale prin care să își poată asigura un venit financiar măcar pentru o perioadă de timp.

Ieșenii pot apela la serviciile creative și unice ale Irinei Djoga

Irina povestește reporterilor de la BZI care sunt clienții ei în mod special. Coperta personalizată este făcută pentru orice tip de eveniment.

„De regulă, primesc comenzi din partea mamelor care au fetițe cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Deși și pentru băieți am avut destul de multe comenzi”, menționează Irina.

Un caiet personalizat ajunge să coste 60 de lei, având o poză și o inscripție personalizată. Pentru poză față-verso, prețul este de 80 de lei.

Cea mai mare provocare pentru Irina și sora ei este să își înscrie copiii la școală și grădiniță. Problema este că aceștia se tem că nu vor fi înțeleși de către profesori și colegi, având în vedere că vorbesc altă limbă.

„Ne dorim foarte mult să integrăm copiii la școală și grădiniță, dar ei nu înțeleg româna. Fiul meu mereu îmi spune «nu mă vor înțelege», așa că nu i-am înscris la o grădiniță românească”, zice ucraineanca.

Femeia ar fi bucuroasă dacă s-ar organiza diverse activități pentru copiii vorbitori de limbă ucraineană. Copiii duc lipsă de o activitate de grup și mai ales de sporturile de exterior. Ucraineanca a fugit din calea războiului și încearcă să câștige bani pentru a se întreține în Iași.

Comentarii
  • Ana Crețu, bănuiesc că sunteți ziaristă. Nepotul meu, elev într-a cincea, m-a întrebat dacă ucrainiencele sunt…lucruri. Ce-ți veni, mă țâcă? Păi, am citit un titlu în ziar care spune că „Ucrainiencele CE au fugit…” Ai naibii și copiii ăștia!

Adauga un comentariu