Razboi în Ucraina

Ucrainenii nu se lasă deloc intimidaţi. Un pensionar ar fi doborât un avion cu o puşcă – VIDEO

Publicat: 07 sept. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ucrainenii nu se lasă deloc intimidaţi. Un pensionar ar fi doborât un avion cu o puşcă - VIDEO
Pensionarul ar fi doborât cu puşca avionul în valoare de 86 de milioane de euro

Un pensionar ucrainean ar fi doborât cu puşca un avion Su-34 al forțelor rusești, care survola deasupra regiunii Cernihiv. Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei a anunţat că bărbatul a fost medaliat pentru eroismul său.

De altfel, nu este primul ucrainean ce nu se lasă intimidat de forțele de ocupație ruse, presa internațională pomenind lunile trecute și de o gospodină ce a doborât o dronă cu ajutorul unui borcan de murături.

colaj avion rus si pensionar ucrainean ce l-ar fi doborat
Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei i-a salutat „eroismul” și i-a acordat bărbatului o medalie

Un pensionar ucrainean ar fi doborât un avion cu o puşcă

Valeri Fedorovici, un pensionar ucrainean, ar fi doborât cu puşca avionul în valoare de 86 de milioane de euro, iar imaginile care au circulat la acea vreme au surprins momentul când aeronava se prăbușește la pământ, deși el nu a fost văzut în înregistrare.

Drept urmare, Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei i-a salutat „eroismul” și i-a acordat bărbatului o medalie. Imaginile ce au circulat în spaţiul media îl arată pe Fedorovici mergând cu o pușcă pe umăr prin orașul distrus de atacurile rusești. Pensionarul a recuperat o parte din resturile aeronavei și a decis să le păstreaze în garajul său.

Astfel de momente de eroism au mai existat de la începutul invaziei în Ucraina, atunci când o femeie din Kiev ar fi reuşit să doboare o dronă a Rusiei aruncând în această cu un borcan de castraveţi muraţi, de la balcon, a precizat o repezentanta a guvernului ucrainean.

„În Kiev, o femeie a doborât o dronă rusească de la balcon cu un borcan de castraveţi. Cum se aşteaptă să ocupe această ţară?”, a scris Liubov Tsybulska pe reţelele de socializare.

Menţionăm că Liubov Tsybulska este director adjunct al Grupului de Război Hibrid înfiinţat de Guvernul de la Kiev în contextul războiului început de Rusia. Postarea oficialului ucrainean a fost distribuită de zeci de mii de ori, devenind în scurt timp virală pe reţelele sociale.

Toată lumea a fost atentă la gesturile președintelui Putin

Într-un alt context, reiterăm faptul că zilele trecute, reacţia lui Vladimir Putin din timpul unei întrevederi cu şeful Gărzii Naţionale a fost cea mai urmărită de o lume întreagă. Președintele s-a comportat ca de obicei, ținându-se strâns de masă în timp ce ascultă raportul lui Viktor Zolotov, care îl informează cu privire la situația din teritoriile ocupate.

Vladimir Putin l-a cunoscut pe Zolotov, şeful Gărzii Naţionale, pe când acesta din urmă era doar garda de corp a primarului orașului Sankt Petersburg, Anatoli Sobciak. Şeful Gărzii Naţionale a devenit partenerul de antrenament al lui Putin, la acea vreme viceprimar, iar în prezent este membru în Consiliul Național de Securitate și o persoană din cercul intim al lui Putin.

Cu toate acestea, preşedintele Putin are o mimă serioasă și, deși nu lasă să se ghicească ce gândește, se poate observa cum acesta pare îngrijorat.

„Aș vrea să subliniez faptul că avem sentimentul că populația din zonele eliberate ne oferă sprijinul. Înțeleg faptul că le protejăm dreptul la o viață pașnică și fericită pentru copiii lor. Trupele Gărzii Naționale efectuează o gamă largă de misiuni pentru a menține legea, ordinea și siguranța, permițând reluarea vieții pașnice în teritoriile eliberate din republicile Donețk și Lugansk, dar și în regiunile Zaporojie și Herson”, a spus directorul Gărzii Naționale Viktor Zolotov.

Nu putem ști până la urmă ce este sau nu adevărat, așa cum nu putem ști cu exactitate dacă un pensionar ar fi doborât un avion cu o puşcă.

Comentarii
Adauga un comentariu