Sport

UEFA ajută FRF și LPF. Ar putea fi amânat termenul de transmitere a echipelor participante în cupele europene

Publicat: 04 iun. 2020
Iustin Ștefan, secretarul LPF, spune că este posibil ca UEFA să extindă acel termen de 20 iulie până la 3 august, ceea ce ar însemna o oarecare relaxarea a programului competiției, mai ales în privința play-off-ului și a Cupei
Iustin Ștefan, secretarul LPF, susține că UEFA ar putea amâna termenul de transmitere al echipelor de la 20 iulie, la 3 august

Liga I se va relua pe 13 iunie, după cum a anunțat Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Justin Ștefan, secretarul LPF, susține că UEFA ar putea amâna termenul de transmitere al echipelor de la 20 iulie, la 3 august.

Liga I se va relua pe 13 iunie, după cum a anunțat Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Competiția ar trebui să se încheie la 20 iulie, când UEFA așteaptă de la fiecare federație echipele participante în sezonul următor din cupele europene.
FRF și LPF au primit însă o veste bună. Justin Ștefan susține că UEFA ar putea amâna termenul de transmitere al echipelor de la 20 iulie, la 3 august.

Justin Ștefan: „E posibil ca UEFA să extindă acel termen”

„E posibil ca UEFA să extindă acel termen de 20 iulie până la 3 august, ceea ce ar însemna o oarecare relaxarea a programului competiției, mai ales în privința play-off-ului și a Cupei. Deci e posibil ca mâine să avem un program complet al primei etape. Am solicitat către FRF să nu beneficiem la maxim de program, ci să împingem fiecare intermediară cu etapa din weekend. Tocmai pentru a ne păstra o rezervă în cazul în care vom avea nevoie de meciuri reprogramate. Să nu ne trezim în situația în care să nu mai am date în calendar”, a declarat Justin Ștefan. Liga I se va reporni cu un duel de foc, derby-ul dintre CFR și FCSB.

Ministrul Ionuț Stroe: „Avem solicitări pentru reluarea competițiilor în aer liber”

„Există solicitări pentru reluarea competițiilor în aer liber. Până acum: fotbalul – 13 iunie, automobilismul – 20 iunie cu etapele de la Cheile Grădiștei și Adâncata, ciclismul – 2 iulie cu Turul Ciclist al Sibiului. De asemenea, suntem în discuții cu organizatorii uneia dintre cele mai importante competiții de motociclism din calendarul internațional, (Red Bull) Romaniacs se numește, iar ei doresc organizarea acesteia în 21-25 iulie. Dar suplimentar față de regulile privind combaterea coronavirusului, la competițiile internaționale avem și alte condiții de respectat, apropo de sosirea participanților din țări unde încă există un risc epidemiologic ridicat. Deci pentru cele internaționale e puțin problematic, aș prefera să le amânăm până când nu vor mai exista restricții privind mobilitatea în spațiul internațional”, a menționat ministrul.

Adauga un comentariu