Sport

UEFA i-ar fi cerut scuze Norvegiei pentru modul în care a gestionat situația meciului cu România

Publicat: 17 oct. 2019

Federația Norvegiană de Fotbal s-a adresat celor de la UEFA, după ce a aflat că, în ciuda faptului că România trebuia să joace fără spectatori meciul de pe Arena Națională, în tribune vor fi peste 30.000 de suporteri. Oaspeții se tem de noi evenimente neplăcute, cu privire la scandările rasiste ale românilor. Hotărârea ca România să joace fără spectatori a venit ca urmare a scandărilor rasiste ale celor prezenți în tribune la meciurile cu Spania și Malta. Chiar și așa, UEFA a permis copiilor sub 14 ani să fie prezenți la meci. Se pare că norvegienii nu știau de decizia UEFA. Nordicii au organizat o întâlnire în care au discutat și au stabilit ce are de făcut fiecare, în cazul în care apar noi probleme și scandări rasiste.

UEFA și-ar fi cerut scuze de la selecționata Norvegiei

Mai mult, Federația din Norvegia a cerut celor de la UEFA să li se răspundă la câteva întrebari în ceea ce privește decizia luată față de suporterii români. Oficialii UEFA și-ar fi cerut iertare de la selecționata Norvegiei pentru modul în care au gestionat situația.
Prima întrebare a scandinavilor a fost: „De ce este posibil ca o selecționată să aibă tribunele aproape pline, în astfel de condiții, iar Norvegiei să îi fie permis doar un număr foarte mic de spectatori la meci?”.
„De ce Norvegia nu a fost informată despre decizia UEFA, care este alta față de cea inițială și de ce i-a fost permis României să aducă spectatori la meci?”, a fost cea de a doua întrebare pe care norvegienii au trimis-o către UEFA. „UEFA și-a cerut scuze de la noi atât verbal, cât și scris”, a anunțat Svein Graff, managerul pe partea de comunicare a nordicilor.

Selecționerul Norvegiei, pregătit să scoată echipa de pe teren?

Lars Lagerback, selecționerul Norvegiei, dar și Ștefan Johansen, căpitanul echipei naționale, au fost prezenți la conferința de presă, iar tehnicianul a spus că este pregătit să scoată echipa de pe teren în cazul în care suporterii români vor recurge la scandări rasiste.
„Sperăm să nu existe astfel de probleme. Însă, dacă vor fi situații neplăcute, vom face tot ce trebuie făcut atunci, pe moment”, a mai zis Graff.

Lars Lagerback, declarație surprinzătoare

Lars Lagerback a oferit o declarație total neașteptată atunci când a auzit că România va fi susținută de 30.000 de copii pe Arena Națională, asta chiar dacă avem interdicție din partea UEFA. „Sper că fanii voștri tineri se vor comporta frumos și nu precum predecesorii lor, pentru că altfel vom fi nevoiți să luăm măsuri atât noi, cât și celelalte țări. Aș fi foarte dezamăgit dacă se va întâmpla ce s-a întâmplat și în trecut.
Sunt lucruri îngrijorătoare și nu știu cum ar trebui să reacționăm. Nu știam că UEFA are aceste reguli. Nu înțeleg această regulă, dar trebuie să o respect”, a spus Lagerback, într-o conferință de presă.loading...

Comentarii
  • Jigniti, umiliti, tratati ca oameni din lumea a-VII-a, spoliati de resurse, economie, industrie, armata distruse, PE nu verifica si nu asteapta sa vada daca toate acuzatiile impotriva LCK sunt, sau nu, reale si abia apoi sa decida etc. Unde e respectul, unde e corectitudinea, unde e dreptatea? Adevarat, cei din interior sunt responsabili, in primul rand, pentru unde am ajuns. Sa fie doar o inconstienta, euroscepticismul??? Dupa parerea mea, in aceasta politica europeana de dominatie, nu de parteneriat, Europa de Est are tot ce-i trebuie(inteligenta, resurse etc) pentru asi crea sansa de a domina Europa de Vest, sau macar de a se impune si a pune piciorul in prag.

Adauga un comentariu