Află care sunt 3 dintre exercițiile pentru piept, care te vor ajuta să îl ai mai bine definit, chiar dacă ești începător sau avansat.
Mușchii pieptului sunt o parte importantă a forței, care sunt implicați zilnic într-o serie de acțiuni. Sunt foarte importanți din punct de vedere funcțional, pentru o bună mișcare a brațelor, dar și pentru cei interesați de partea lor estetică.
Iată 3 exerciții pentru piept, care îți vor fi de ajutor
Primul exercițiu este împins din culcat cu bara dreaptă, unde trebuie să încarci bara cu o greutate adecvată pentru antrenamentul tău, să te întinzi pe bancă și să fixezi tălpile picioarelor pe podea, sub bancă pentru stabilitate, umerii să fie puțin trași în spate și spatele puțin arcuit. Scoate bara din suport și ridic-o deasupra pieptului, ținând brațele extinse și menținând poziția. Coboară brațele până la nivelul pieptului prin flexarea coatelor și controlează mișcarea.
La împins din înclinat cu bara dreaptă trebuie să te întinzi pe banca înclinată și să fixezi poziția ca la cel anterior, să scoți bara din suport și să o ții deasupra pieptului, apoi să cobori bară prin flexarea coatelor până la nivelul pieptului, unde controlezi mișcarea, apoi o împingi până ajungi în poziția de start.
Pentru împins din culcat cu gantere, trebuie să stai întins pe o bancă cu ganteră în fiecare mână și plamele să fie îndreptate una către cealaltă, apoi ridică ganterele pe rând cu ajutorul coapselor, încât să fie la nivelul umerilor. După ce ai ajuns, răsucește încheieturile până când palmele sunt îndreptate înainte, spre picioarele tale. Ganterele ar trebui să formeze un unghi de 90 de grade și să controlezi greutatea lor tot timpul, încât să nu se balanseze. Trebuie să expiri și să împingi ganterele, folosind pieptul, apoi contractă mușchii și coboară încet și controlat ganterele până când ajung în poziția de start.
Sfaturi și informații utile pentru executarea corectă
În ceea ce privește anatomia, pieptul este alcătuit din 3 mușchi, și anume pectoralis major, pectoralis minor și pectoralis major. Toate aceste părți lucrează împreună, astfel încât să se apropie brațele în fața corpului, pentru a le roti în interior și a extinde umărul.
Exercițiile de împins sunt ideale pentru construirea pieptului, chiar dacă puțini știu acest lucru. Asta implică unirea brațelor spre linia mediană a corpului, astfel încât să se activeze mușchii pieptului dintr-un unghi diferit. Cele mai bune exerciții țin cont de acest lucru pentru rezultate destul de rapide.
Pentru executarea exercițiilor de piept este foarte important să existe o respirație profundă și completă, astfel încât să crească mobilitatea cutiei toracice. Mișcrile care pot elimina presiunea asupra cutiei toracice, te fac să inspiri, iar cele care cresc presiunea asupra cutiei toracice te fac să expiri.
Dacă esti începător, greutățile nu ar trebui să depășească 50% din greutatea maximă pentru realizarea unei repetări singulare. Repetările ideale pentru realizarea unei serii sunt între 8-9, maxim 12-15 repetări.
Exercițiile pentru piept trebuie făcute în număr de aproximativ 3-4 ședințe, în o perioadă de 2 săptămâni, astfel încât să i se permită musculaturii posibilitatea să se refacă.
Dacă vrei un corp puternic, cu pectorali bine dezvoltați, aceste tipuri de exerciții pentru piept cu siguranță te vor ajuta, dacă ții cont de indicații și de sfaturile primite.