Diete si regimuri

Uleiul de pește reduce colesterolul si intareste oasele! Iata si alte beneficii!

Publicat: 18 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Uleiul de pește reduce colesterolul si intareste oasele Iata si alte beneficii
Bogat în acizi grași omega-3, uleiul de pește ajută la tratarea unei varietăți de probleme de sănătate.

Se spune că suplimentele de ulei de pește au efecte pozitive asupra sănătatii inimii, a oaselor, a sănătății mintale și a menstruației. Dacă sunteți în căutarea unor motive întemeiate pentru a încorpora omega-3 în dieta de zi cu zi, iată cinci!

Bogat în acizi grași omega-3, uleiul de pește ajută la tratarea unei varietăți de probleme de sănătate. Cel mai adesea disponibil sub formă de capsule, acesta a făcut obiectul a numeroase studii. Iată cele mai importante beneficii ale sale pentru organism.

Protejează inima

Cercetările științifice au arătat că acizii grași omega-3 din uleiul de pește pot ajuta la reducerea mai multor factori de risc pentru bolile de inimă. Uleiul de pește este legat de niveluri mai scăzute de trigliceride (grăsimi din sânge) și ajută la prevenirea întăririi arterelor prin încetinirea producției de plăci sau cheaguri de sânge. Studiile sugerează, de asemenea, că consumul regulat de alimente care conțin acizi grași omega-3 poate ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Reduce colesterolul

Consumul de suplimente de ulei de pește sau consumul de pește gras, precum somonul sau tonul, de două până la trei ori pe săptămână, se crede că are un impact pozitiv asupra colesterolului. Omega-3 ajută la scăderea nivelului de trigliceride, ceea ce duce la niveluri mai ridicate de HDL, „colesterolul bun”.

Consolideaza oasele

Unul dintre numeroasele beneficii ale uleiului de pește se găsește în oase. Potrivit unui studiu citat de Reader’s Digest, acizii grași din uleiul de pește au efecte pozitive asupra sănătății oaselor la animale. Se crede că pot îmbunătăți absorbția calciului de către organism, reducând în același timp cantitatea de calciu pierdută prin urină.

Ameliorează durerile menstruale

Un studiu (mic) pe 41 de tinere a arătat un efect benefic al uleiului de pește asupra durerilor menstruale. Un al doilea studiu realizat de cercetători danezi pe 78 de femei timp de patru luni a confirmat aceste rezultate: suplimentele de ulei de pește, precum și vitamina B12, ar ajuta la reducerea durerii în timpul menstruației.

Tratează bolile mintale

Rezultatele sunt încă în stadiile preliminare, dar se pare că acizii grași pot trata anumite tulburări mentale. Un prim studiu a sugerat că omega-3 ar fi benefic pentru persoanele care suferă de depresie. Un altul a constatat că pacienții cu tulburare bipolară au mai puține modificări ale dispoziției atunci când iau suplimente de ulei de pește în plus față de tratamentul lor. În cele din urmă, câteva studii privind schizofrenia par, de asemenea, să arate un efect terapeutic benefic.

Adauga un comentariu