Frumusete

Uleiul minune care inlatura petele pigmentare, punctele negre si infrumuseteaza tenul

Publicat: 13 oct. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Uleiul minune care inlatura petele pigmentare punctele negre si infrumuseteaza tenul
7
Uleiul de ricin este asociat cu frumusetea, inca de pe vremea Egiptului Antic fiind folosit mai ales pentru ingrijirea parului, pielii si pentru masaj (diluat cu un alt ulei vegetal). Probabil ca frumosul par al Cleopatrei stia si el secretele acestui lichid miraculos.
Pentru piele
Uleiul de ricin este bine tolerat de toate tipurile de pielesi de aceea il putem folosi fara teama drept remediu natural pentru variate probleme.  
Petele pigmentare
Se maseaza zilnic zona cu petecauzate in special de afectiuni hepatice, timp de 15 minute, pana la obtinerea coloratiei normale. Acest tratament este eficient, in cele mai multe cazuri, in cateva saptamani.
Negii
Uleiul de ricin poate vindeca negii prin masarea zonei cu ulei de ricin. Tratamentul se face de doua ori pe zi, cate un sfert de ora.
   Pielea batatorita
Pielea intarita de pe coate se poate unge cu ulei de ricin. Se aplica apoi, pe pielea bine inmuiata, o bucata de material din bumbac si se tine cel putin o ora. Tratamentul se repeta in fiecare seara pana cand pielea isi redobandeste catifelarea.
In cazul bataturilor, cat si a pielii aspre de pe calcaie si talpa, este bine sa se unga zonele afectate cu ulei de ricin. Apoi punem o pereche de sosete de bumbac, pe care le tinem cel putin 2-3 ore. Se repeta tratamentul in fiecare seara pana la obtinerea efectului dorit.
  Punctele negre
Uleiul de ricin se mai foloseste impreuna cu uleiul de jojoba pentru a curata porii si a indeparta punctele negre. Cele doua tipuri de ulei se amesteca in functie de tipul de piele astfel: pentru ten normal se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin si 3⁄4 ulei de jojoba, iar pentru ten gras, 1⁄3 ulei de ricin, 2⁄3 ulei de jojoba.
   Cearcanele
Amesteca ulei de ricin cu putin ulei de cocos si maseaza zona de sub ochi, pana se absoarbe in piele. Tratamentul aplicat zilnic va inlatura complet semnele oboselii de pe chipul tau.    
Pentru unghii
Daca ti se  exfoliaza sau se rup usor, este indicat tratamentul cu ulei de ricin. Seara se sterge lacul de pe unghii si se aplica ulei de ricin usor incalzit. Se sta minim o ora cu uleiul pe unghii. Pentru ca tratamentul sa fie eficient ar trebui urmat minim doua luni. Asadar inarmeaza-te cu rabdare.
Pentru par
   Stralucire si volum
Ai senzatia ca parul tau si-a pierdut din stralucire, creste prea incet, are varfurile despicatesau cade mai mult decat de obicei? Uleiul de ricin este din nou o solutie ieftina si la indemana. Tratamentul pentru par presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenta inainte de culcare timp de trei zile pe saptamana. Dimineata, dupa terapia cu ulei de ricin, parul se spala ca de obicei.
   Gene mai lungi si sprancene conturate
Daca vrei sa ai gene mai lungi, solutia poate fi tot uleiul de ricin. Se aplica pe gene in fiecare seara inainte de culcare, iar a doua zi de dimineata se spala cu grija. Poti folosi o periuta de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene, dupa aproximativ o luna vei vedea rezultatele uimitoare.
Sfatul specialistului: Ioana Oancea, cosmeticiana
Uleiul de ricin este foarte bun pentru gene si sprancene. Amesteca in proportii egale ulei de ricin cu vitamina A uleioasa pentru uz extern (sticluta de la farmacie) si cu amestecul obtinut periaza dimineata si seara genele si sprancenele de la radacina spre varf. Acest tratament ajuta la revitalizarea firului de par si la indesire si trebuie facut timp de 30 de zile pentru obtinerea efectului asteptat.
Adauga un comentariu