Scena artistica din Romania

Ultimele imagini cu Alexandru Darie in viata sunt cutremuratoare: era transfigurat de boala

Publicat: 19 sept. 2019

Ducu Darie a murit pe 18 septembrie, informatia fiind confirmata de mama lui vitrega, Anca Pandrea (73 de ani).

Alexandru Darie suferea de ciroza si era pe listele de transplant hepatic, iar in ultimele luni starea sa de sanatate s-a agravat. La inceputul lunii septembrie, el a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicatie la plamani, spun apropiatii artistului.

Chiar daca a reusit sa tina cat mai departe de public afectiunea de care a suferit, ultimele imagini cu Ducu Darie ajunsese de nerecunoscut. Boala l-a facut sa se topeasca pe picioare, iar chipul lui era aproape transfigurat de suferinta.

”Nu m-a certat daca l-am gasit intr-un fel sau altul”

Acum cativa ani, la cateva ore de la moartea lui Iurie Darie, Alexandru Darie declara ca tatal sau a fost “un suflet extraordinar, care s-a luptat sa traieasca pana in ultima clipa“.

 “Si-a dorit sa traiasca pana in ultima clipa, pana la un moment dat, pentru ca dupa aceea nu am mai comunicat prin vorbe, comunicam prin priviri. Ma strangea de mana sau imi facea cu ochiul”, marturisea regizorul.

Alexandru Darie a dezvaluit ca si-a vazut tatal cu doar cateva zile inainte de a se stinge din viata, iar cea mai frumoasa amintire pe care o are cu este de la varsta de cinci ani, cand Iurie Darie il invata sa deseneze. “A fost extraordinar pentru mine ca niciodata nu m-a obligat, asa cum incerc sa fac si eu cu fiul meu, sa gasesc un drum al meu. Nici nu m-a fortat si nici nu m-a certat daca l-am gasit intr-un fel sau altul”, a mai declarat fiul lui Iurie Darie.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit