National

Ultimul mesaj al Elodiei către Cristian Cioacă. Ce i-a transmis avocata

Publicat: 26 apr. 2021
Elodia si Cristian Cioaca in uniforma de politist
Ultima discutie dintre Elodia si Cristian Cioaca a avut ca subiect principal divortul

S-a aflat care a fost ultimul mesaj al Elodiei către Cristian Cioacă. Cazul avocatei a cutremurat întreagă lume. Aceasta a dispărut în seara de 29 august 2007 și a fost de negasit de-a lungul mai multor ani în ciuda eforturilor depuse de autorități.

Cazul Elodiei a deschis o lungă anchetă a autorităților, fiind mediatizat puternic în presa românească, dar și în cea din străînătate.

Ultimul mesaj al Elodiei către Cristian Cioacă

Soțul avocatei, a fost condamnat la 22 de ani, chiar în lipsa cadavrului și a armei. Elodia Ghinescu a fost declarată oficial moartă, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov.

Elodia și Cristian Cioacă a avut loc o discuție tulburătoare, înainte de dispariția acesteia. Anchetatorii au găsit în telefonul avocatei mai multe probe. Înainte de a dispărea, Elodia Ghinescu a avut o conversație cu soțul ei, Cristian Cioacă.

Oamenii legii au descoperit acest lucru, după ce au verificat desfășurătorul conversațiilor dintre cei doi.

Avocata a făcut mai multe apeluri în telefonice în România, dar și în Suedia. Aceasta a fost sunată din Suedia, după ora 11.40, înainte de a fi de negăsit. După acest apel din Suedia, Elodia l-a sunat pe Cristian Cioacă, pe data de 29 august 2007. În acea zi a fost descoperit un total de nouă apeluri telefonice.

Elodia a sunat-o pe Ana, sora lui Cristian Cioacă, după care a primit un apel de la un bărbat pe nume Florin Niamțu. Ulterior, avocata a apelat un număr de telefon în Afganistan, persoană cu care a vorbit timp de 2 minute și 11 secunde. L-a sunat din nou pe Cioacă, la ora 14.30, după care a primit un apel de la un SPP-ist coleg cu Cioacă, Daniel Zabara.

Potrivit anchetatorilor, ultima conversație purtată de Elodia cu Cristian Cioacă a fost despre divorț.

Cristian Cioacă ar putea ieși mai devreme din închisoare. Decizia magistraților

Fostul polițist a prestat ore multe de muncă în arest și a luat parte la diferite activități, ceea ce îi mai scade din perioada condamnării. Avocata familiei Elodiei nu este de acord cu această decizie.

După toate aceste zvonuri, avocata familiei Ghinescu se opune eliberării mai devreme din închisoare. Potrivit acesteia decizia trebuie reanalizată, deoarece este vorba despre unul dintre cele mai importante cazuri de dispariție din țară, iar familia Elodiei ar fi foarte afectată.

Patrick ținut la distanță de familia mamei lui

Într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp, fratele Elodiei mărturisea că adolescentul este învățat de familia lui Cioacă să fie distanţa cu familia mamei lui.

”Creşte în casa criminalului Cioacă. Îl învaţă numai tâmpenii şi să fie distant cu noi. Este crescut în spiritul lor, de oameni răi. Băiatul este traumatizat, de aceea am decis să aşteptăm să mai crească şi să afle adevărul despre mama lui şi despre tatăl criminal. Patrick spune că mama lui este în Cosmos. Aşa l-au învăţat”, a declarat trist Robert Ghinescu, fratele avocatei dispărute, profesor de Religie, pentru Click.

În prezent, Patrick are 15 ani, iar pentru că de-a lungul timpului a suferit enorm a decis să nu mai poarte numele tatălui său, Cristian Cioacă. Băiatul a renunțat la nume după ce tatăl său a fost condamnat la închisoare, acuzat că i-a omorât mama.

El a solicitat în instanță schimbarea numelui său de familie, potrivit unor declarațîi făcute în urmă cu câteva luni de avocată familiei Ghinescu, Crina Radu. De curând s-a aflat care a fost ultimul mesaj al Elodiei către Cristian Cioacă.

Adauga un comentariu