Prima pagină » Titlurile zilei » Un adolescent de 14 ani a ars de viu și are nevoie disperată de ajutor! A fost nenorocit de propria mamă, care a fugit în brațele amantului. Zeci de operații l-ar putea salva – Imagini sfâșietoare

Un adolescent de 14 ani a ars de viu și are nevoie disperată de ajutor! A fost nenorocit de propria mamă, care a fugit în brațele amantului. Zeci de operații l-ar putea salva – Imagini sfâșietoare

13 aug. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu, în Titlurile zilei

Un adolescent de 14 ani care a ars de viu are nevoie disperată de ajutor și doar zeci de operații l-ar putea salva! Băiatul a fost nenorocit din neatenția propriei mame, care a fugit în brațele amantului. Adolescentul mai are nevoie de zeci de operații pentru a-i fi salvată fața arsă. Tatăl lui a rămas pe drumuri după ce a vândut totul pentru a-și salva copilul. Mama, fugită după amantlâcuri, i-a sugerat bărbatului să abandoneze și el copilul

Un adolescent de 14 ani care a ars de viu are nevoie disperată de ajutor și doar zeci de operații l-ar putea salva! Povestea tragică a unei familii din comuna Dângeni, județul Botoșani, începe în vara anului 2015. Gabriel avea 10 ani și se juca prin curte. Mama lui vopsea ușa de la intrarea în casă și cutia cu vopsea a fost lăsată în apropierea unei surse de foc. Băiețelul nu a observat cutia și într-un moment de neatenție a răsturnat vopseaua în foc. Într-o secundă, copilul a fost mistuit de flăcări. A suferit arsuri pe 80-90 la sută din suprafața corpului, iar medicii de la Spitalul de Arși din București i-au dat șanse minime de supraviețuire. A trecut prin 50 de operații și când medicina părea că nu mai are soluții, Gabriel s-a pus pe picioare. După 308 zile de internare, băiatul a fost lăsat să plece acasă. Din acel moment, nicio durere nu l-a mai putut pune la pământ decât plecarea mamei.

Gelu Miron, tatăl băiatului ars: „Soția mea a fugit de acasă și m-a lăsat cu doi copii”

Gabriel Miron are astăzi 14 ani împliniți deja. Nu ar fi împlinit nici 11 dacă tatăl său, Gelu Miron, nu i-ar fi fost alături. Bărbatul a rămas singur împreună cu doi copii, după ce soția lui a fugit cu amantul. A considerat că a-l îngriji pe Gabriel este mult prea greu pentru ea, s-a spălat pe mâini și a fugit într-o lume mai bună. Înainte de a pleca, i-a sugerat lui Gelu să îl abandoneze pe Gabriel în spital, pentru că așa se va asigura că nu va duce nici el o viață grea. În aproape 5 ani de zile de când băiatul lui a fost ars de viu dintr-o clipă de neatenție a mamei, Gelu a vândut tot ceea ce a putut de pe lângă casă pentru a-și putea îngriji copilul, așa cum orice părinte ar face-o.

„Soția mea a fugit de acasă și m-a lăsat cu 2 copii, cu Gabriel și Dumitrița. Când a văzut cât de greu este să îngrijești un copil ars, mi-a spus să-l las în spital sau să-l dau la stat”, spune Gelu Miron.

În 5 ani, Gabriel a fost operat de 50 de ori. De fiecare dată când ieșea din sala de operații striga: „Tată, te iubesc!”

Tatăl nu l-a lăsat nicio secunda singur pe Gabriel, băiatul căruia numai un miracol i-a salvat viața. Timp de 5 ani, Gabriel a fost operat de 50 de ori. De fiecare dată când ieșea din operație și devenea conștient, striga în salon:

„Tată, te iubesc!”.

De atât avea nevoie tatăl lui, să-l audă că vorbește, căci de fiecare dată când intra în sala de operații Gelu nu știa dacă îi va mai putea auzi vocea copilului vreodată.

„A trecut prin toate chinurile iadului acest copil. Am dormit pe o păturică lângă patul lui pe toată perioada spitalizării. Dormeam cu mâna pe el, doar să simt că respiră. Într-o zi, după patru luni, Gabriel mi-a spus că vrea acasă. Medicii i-au spus că va putea reveni acasă doar după ce eu voi învăța să-l pansez. Chiar dacă îmi era milă de el și-l vedeam cu urlă de durere când îi schimbam pansamentele, am învățat să o fac, doar că să-l duc acasă, așa cum își dorea”, își amintește Gelu.

Gelu Miron despre soția lui: „Eu mă întreb cum poate o mamă să pună capul pe pernă dacă știe că și-a distrus copilul?”

Mama lui Gabriel nu a muncit nicio zi de când s-a căsătorit cu Gelu. Bărbatul povestește că femeii nu i-a lipsit nimic, niciodată. Cu toate acestea, femeia a mai fugit o dată de acasă, când Gabriel și Dumitrița erau mici. După câțiva ani, Gelu a iertat-o doar pentru ca micuții să trăiască alături de mama lor. După tragedia provocată din neatenția ei, a decis că e momentul să se disperseze din nou de familia ei și să plece cu amantul. În zadar copiii i-au cerșit iubirea și au rugat-o să revină acasă. Femeia le-a blocat numerele de telefon și acum își trăiește visul de a fi o femeie fără responsabilități.

„Eu mă întreb cum poate o mamă să pună capul pe pernă, în pat cu un alt bărbat, dacă știe că și-a distrus copilul? Cum poate o mamă să-și vadă copilul în suferință și să-l abandoneze? Pe mine nu mă mai interesează de propria persoană. Am uitat de viața mea de când s-a întâmplat tragedia cu băiatul. Nu-mi trebuie nimic altceva, decât să știu că Gabriel și Dumitrița sunt bine, sunt sănătoși”, mai spune Gelu.

Gelu și-a vândut tractorul ca să-l poată îngriji pe fiul lui. De 5 ani de zile, nu a mai putut merge la muncă

De 5 ani de zile, Gelu a fost nevoit să renunțe la locul de muncă pentru a-i îngriji pe Gabriel și Dumitrița. Avea un tractor cu care își câștiga pâinea și mai multe utilaje agricole. Le-a vândut pe toate, doar ca să îl poată îngriji așa cum trebuie pe Gabriel, băiatul ars pe 80-90 la sută din suprafața corpului. Mama lui Gabriel nu s-a uitat înapoi nicio clipă. Nu a mișcat-o nici durerea băiatului său ars, dar nici neputința soțului de a reveni la locul de muncă ca să poată face bani.

Lunar, cheltuiesc în jur de 2.500 de lei pentru creme, dezinfectante, pansamente pentru copil. Până acum am trăit din banii pe care i-am obținut după vânzarea tractorului și a utilajelor agricole pe care le dețineam. Ușor, ușor, ajung la fundul sacului, dar ne descurcăm noi dacă îl avem pe Dumnezeu alături”, spune Gelu.

Gabriel nu prea are prieteni, dar își umple timpul liber cu doi pui de pisică, până în toamnă, când va merge la liceu

Numai zeci de alte operații i-ar putea salva viața lui Gabriel, ars de viu la 10 ani. Tătăl spune că medicii i-au explicat faptul că abia după 18 ani ar putea interveni pentru a reface corpul distrus de flăcări al băiatului. Până atunci, mai urmează alți 4 ani în care va trebui să fie îngrijit, pansat, dat cu cremă și întreținut. Tatăl este asistentul copilului, îl pansează, îi tratează rănile care apar de la o zi la alta. Gabriel este în creștere, iar pielea se întinde și îi provoacă des sângerări.

„Câteodată are dureri îngrozitoare, dar eu îl ajut cu o vorbă bună și-l îmbărbătez. Atât pot face pentru suferința lui. Sufăr când îl văd așa, mă doare carnea pe mine, dar încerc să mă încurajez. Băiatul nu prea are prieteni, dar stă cu doi pui de pisică. Îi plac animalele”, adaugă Gelu.

Gabriel, după ce a fost ars, a învățat de acasă și a terminat clasa a VIII-a cu o medie bună. Din toamnă, acesta va merge la liceu, dar va continua să studieze de acasă.

Ajutați-l pe Gabriel să treacă mai ușor peste chinurile pe care abia le mai suportă!

Impresionați de povestea tristă a lui Gabriel, asociația „Susține-i pe cei de lângă tine” s-a oferit să-l ajute să treacă mai ușor peste momentele de suferință provocate de un incident nefericit. Băiatul ars este acum ascultat, iar Gelu, tatăl său, are acum pe umerii cui să plângă. Reprezentanții asociației le-a promis că vor aduna o armată de oameni pentru a-i ajuta, pentru a-i susține. Gabriel are nevoie de 2.500 de lei lunar pentru a fi îngrijit. Tatăl său a ajuns la fundul sacului și nu mai are cum și de unde să facă rost de bani.

„Tatăl erou ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi că face eforturi deosebite pentru a le asigura copiilor cele necesare traiului de zi cu zi. Reușeste cu greu să câștige un ban în plus pentru a plăti tratamentele necesare baiatului. Cremele și bandajele zilnice pentru acest copil sunt foarte costisitoare. Facem apel la bunătatea dumneavoastră și vă rugăm să ne sprijiniți în a întinde o mână acestui copil greu încercat de soartă”, spune Emanuel Corduneanu, președintele asociației „Susține-i pe cei de lângă tine”.

Toți cei care doresc să îl susțină pe Gabriel pot dona în cele două conturi deschise:

IBAN-UL CONTULUI ÎN LEI RO17BTRLRONCRT0557162501
IBAN-UL CONTULUI ÎN EURO RO64BTRLEURCRT0557162501

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *