Titlurile zilei

Un adolescent de 15 ani, ars de viu în gară! Băiatul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, după ce s-a urcat pe un vagon să-și facă un selfie! Pentru a fi salvat, tânărul are nevoie de donatori de sânge cu grupa 01

Publicat: 28 iul. 2020
Adolescent de 15 ani, ars de viu în gară după ce s-a urcat pe un vagon
Adolescentul de 15 ani ars de viu după ce s-a urcat pe un vagon are nevoie de donatori de sânge cu grupa 01

Un adolescent de 15 ani a ars de viu în gară după ce s-a urcat pe un vagon. Băiatul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, iar acum este internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Tânărul pierde extrem de mult sânge și are nevoie de intervenții chirurgicale. Pentru a fi salvat, are nevoie de ajutorul donatorilor de sânge cu grupa 01. Stocurile de sânge sunt la limită, gata să se epuizeze

Un adolescent de 15 ani, ars de viu în gară! Băiatul a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului

Alexandru Gabriel Vieru a fost ars de viu în gară după ce s-a urcat pe un vagon. Pe data de 12 iulie, Alexandru se plimba cu bunicul său. Tânărul și-a rugat bunicul să-i dea niște prune din copac, moment în care s-a urcat pe un vagon. În câteva momente, din cauza formării unui arc electric, corpul băiatului a fost cuprins de flăcări. Acesta a căzut la pământ sub privirile disperate ale bunicului său, care l-a resuscitat până la venirea ambulanței. Alexandru, internat de două săptămâni la Spitalul „Sf. Maria” din Iași cu arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului, are nevoie de donatori de sânge cu grupa 01.

Bunicul lui Alexandru și-a resuscitat nepotul de 30 de ori până la venirea ambulanței și cu propriul corp a stins flăcările care mistuiau trupul tânărului

Alexandru Gabriel Vieru este elev în clasa a 7-a la o școală din Pașcani. Pe data de 12 iulie, într-un moment de neatenție a bunicului lui, tânărul s-a urcat pe un vagon, cel mai probabil să-și facă un selfie. Bunicul său nu auzit decât un pocnet, moment în care și-a strigat nepotul. Niciun răspuns. Când s-a apropiat de vagon, s-a îngrozit. Alexandru era întins pe jos, cuprins de flăcări. A scos hainele băiatului și cu propriul corp a stins flăcările care îi mistuiau întreg corpul.

„Tata a sunat la 112 și în 5 ore, Alexandru era deja în sala de operații. Până la venirea ambulanței, tata l-a resuscitat de 30 de ori. Salvarea a venit repede. În prima zi, duminică, băiatul a stat 6 ore în sala de operație, luni a stat 11 ore. Evoluția este favorabilă, medicii i-au recuperat organele afectate și ușor-ușor își revine cu ajutorul lui Dumnezeu. Are însă nevoie de sânge”, spune mama lui Alexandru, internată în spital cu el.

Din cauza durerilor insuportabile, Alexandru nu poate dormi nici noaptea, nici ziua

Alexandru are nevoie de donatori de sânge. Tânărul din Pașcani este internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Din cauza arsurilor de gradul IV, băiatul pierde extrem de mult sânge. Mai mult decât atât, acesta are nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție. Părinții au fost anunțați că stocurile de sânge se epuizează.

„Alexandru are nevoie de donatori de sânge cu grupa 01. A stat zeci de ore în sala de operație. Pierde mult sânge, iar medicii ne-au anunțat că nu mai sunt stocuri de sânge cu grupa lui sanguină. De două săptămâni, din cauza durerii, nu poate dormi nici ziua, nici noaptea. Suportă o durere greu de imaginat. Nici calmantele nu mai fac față. Efectiv, a devenit imun la efectul lor. Singurul calmant la care mai răspunde este morfina”, adaugă mama lui Alexandru.

Apelul disperat al mamei lui Alexandru: „Rugăm toți donatorii cu grupa 01 să meargă să doneze sânge pentru copilul nostru”

Dintr-o simplă curiozitate, Alexandru a fost la un pas de a-și pierde viața. Nimeni nu știe ce a fost în capul lui în momentul în care s-a urcat pe vagonul care avea să-i aducă atât de multă suferință. Părinții tânărului ars nu pot decât să presupună că adolescentul a vrut să-și facă un selfie. Piciorul stâng, aproape carbonizat, a fost la un pas de a fi amputat de către medicii ieșeni.

„Din cauza flăcărilor, piciorul stâng era aproape carbonizat. Inițial, medicii au vrut să-l amputeze, dar ulterior, s-au găsit alte soluții. Mi s-a spus că absolut toată suprafața corpului ar putea fi salvată, dar pentru asta are nevoie de intervenții chirurgicale care necesită transfuzie de sânge. Rugăm toți donatorii cu grupa 01 să meargă să doneze sânge pentru Alexandru”, încheie mama băiatului.

Ieri, 15 ieșeni s-au prezentat la spital să doneze sânge pentru a salva viața lui Alexandru

Apropiații familiei Vieru s-au mobilizat și au distribuit pe toate paginile de socializare rugămintea către ieșeni de a dona sânge. Ieri, așa cum spune mama lui Alexandru, 15 donatori cu grupa sanguină 01 s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) să doneze pentru a salva viața băiatului ars pe 70 la sută din suprafața corpului.

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și cer ajutorul ieșenilor să se prezinte la CRTS Iași pentru a dona sânge, indiferent de grupa sanguină. Stocurile de sânge s-au epuizat și zeci de pacienți sunt blocați în spitale, așteptând intervențiile chirurgicale care le-ar putea salva viața, acestea fiind amânate din cauza insuficienței de sânge.

Adauga un comentariu