Actualitate

Un afacerist din Iasi da lovitura in imobiliare! Blocuri cu 10 etaje in zona CUG! Investitorul a facut 11 milioane de euro in ultimii trei ani

Publicat: 19 apr. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Un om de afaceri din Iasi isi face intrarea in piata imobiliara @ Firma detinuta de Cristian Gheorghe Florea a produs in ultimii trei ani o cifra de afaceri de aproape 11 milioane de euro @ Vrea sa construiasca in CUG doua blocuri cu 10 etaje @ "Sunt doua blocuri sub forma de «V». Este o zona in continua dezvoltare. Aici vor sa construiasca Mitropolia si alte firme. Am inceput mai devreme acest proiect, pentru ca stiam ca merge mai greu cu avizele. Pana la urma, treaba a mers. Zona respectiva arata rau si astfel de proiecte sunt benefice. Primaria impulsioneaza dezvoltatorii sa construiasca in aceasta zona", a spus omul de afaceri

Noi proiecte imobiliare sunt propuse pentru zona CUG. Recent, a intrat in consultare publica un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce prevede construirea unui ansamblu de doua locuinte colective pe o suprafata de teren 7.179 metri patrati, situata pe bulevardul Poitiers, nr. 10, in apropierea Providenta.

Regimul de inaltime propus este de 2S+P+10E. Procentul de ocupare a terenului este de 40 la suta, iar cladirea nu poate depasi inaltimea de 40 de metri. In ceea ce priveste asigurarea spatiilor verzi, PUZ-ul prevede un minimum de 15 la suta din suprafata totala a terenului. La parterul cladirii vor fi amenajate spatii comerciale.

Beneficiarul acestui proiect este societatea Antares International SRL, detinuta de omul de afaceri Gheorghe Cristian Florea. Societatea, cu obiect de activitate "lucrari de instalatii electrice", a inregistrat in perioada 2016-2018 o cifra de afaceri de aproape 20 milioane de euro. Pe an, profitul declarat a fost de aproape 100.000 euro. Anul trecut, in firma figura un numar de 10 angajati.

Contactat telefonic, Cristian Florea a precizat ca vrea sa construiasca blocuri moderne, cu facilitati pentru viitorii clienti. "Sunt doua blocuri sub forma de «V». Este o zona in continua dezvoltare. Aici vor sa construiasca Mitropolia si alte firme. Am inceput mai devreme acest proiect, pentru ca stiam ca merge mai greu cu avizele. Pana la urma, treaba a mers. Zona respectiva arata rau si astfel de proiecte sunt benefice. Primaria impulsioneaza dezvoltatorii sa construiasca in aceasta zona. Ne-am interesat si ne-am aliniat cu interesul general. Vrem sa facem ceva modern, cu spalatorie si cosmetica auto la subsol. Vrem sa asiguram spatii si pentru un minimarket, farmacie, pentru ca omul sa nu fie nevoit sa iasa cu masina, sa aiba ce trebuie in apropiere. In ceea ce priveste finantarea, avem discutii cu doua banci. E prematur sa vorbim acum de o anumita suma. Am avut si propuneri de asociere", a  precizat investitorul. Terenul a intrat in posesia afaceristului in baza unui contract de dare in plata.

Citeste si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

Se construieste si in Hlincea

Un investitor imobiliar, deja prezent pe piata, a inaintat municipalitatii un proiect ce presupune construirea a doua blocuri de locuinte colective, tot in zona CUG, pe strada Hlincea Veche, nr. 9, 11, 69. Cele doua imobile cu regimul de inaltime D+P+7E si D+P+5E ar urma sa fie construite de Constantin Sandulache, administratorul societatii Design Group SRL. Terenul vizat are o suprafata de 5.195 metri patrati. Sandulache nu este la prima investitie imobiliara. Acesta a mai construit blocuri de locuinte tot in zona Hlincea.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Conform ultimelor date financiare, Design Group SRL a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 13,1 milioane lei, profit de 5,8 milioane lei (peste 1 milion de euro- n.r.), datorii de 1,5 milioane lei, cu un numar de 30 de angajati. Omul de afaceri si-a permis anul trecut sa cumpere un teren de la Primarie cu 150.000 euro. A participat la o licitatie publica pentru vanzarea unui teren de 1.496 metri patrati, situat tot in zona Hlincea.

Omul de afaceri a declarat atunci ca pe terenurile respective va amenaja un loc de joaca si 100 de locuri parcare de care vor beneficia proprietarii din cele trei locuinte colective amenajate pe strada Hlincea, nr. 65, cu regim de inaltime de P+5+M.

Adauga un comentariu